Τον δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν οι κάτοικοι στον οικισμό που βρίσκεται δίπλα στον Νέο Βουτζά, ο οποίος κάηκε στη φονική πυρκαγιά του 2018. Δύο χρόνια μετά, πάνω από δέκα οικογένειες ζουν ακόμη σε κατασκηνώσεις.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, στο νέο πολεοδομικό σχέδιο η περιοχή τους χαρακτηρίζεται δασική, παρότι όπως τονίζουν ήταν ο μόνος οικισμός στην ευρύτερη περιοχή που είχε ρυμοτομικό σχέδιο.

«Είμαστε πυρόπληκτοι δύο ταχυτήτων. Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι και αισθανόμαστε τελικά ότι θα ήταν πολύ πιο απλό να είχαμε καεί», δήλωσε η Σοφία Τσάμη στον ΑΝΤ1.

Αυτή η κατάσταση, όπως τονίζουν έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν αποζημιώσεις για να ξαναφτιάξουν τα σπίτια τους μετά την ανελέητη πυρκαγιά.

«Άλλοι βολεύτηκαν να φτιάξουν τα σπίτια τους και εδώ εμείς είμαστε ακόμα διασκορπισμένοι στις κατασκηνώσεις, σε σπίτια συγγενών και φίλων», λέει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, πρόεδρος του οικοδομικού συνεταιρισμού Προβάλινθου.

«Τα σπίτια μας είναι νομιμοποιημένα» υπογραμμίζουν, εξηγώντας πως γι’ αυτό και πλήρωναν ΕΝΦΙΑ αλλά και όλους τους άλλους φόρους στο Κράτος. Οι κάτοικοι μιλούν για αδικία και ζητούν να επανεξεταστεί η περίπτωση του οικισμού τους.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό βίντεο από το Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1

stamataki