Πελοπόννησος: Ξαφνική επιδείνωση το μεσημέρι με την εκδήλωση γενικευμένων καταιγίδων. Σε Αρκαδία, Κορινθία, νότια Αχαΐα κι Αργολίδα τα φαινόμενα θα αποκτήσουν ισχυρό χαρακτήρα με ραγδαίες εντάσεις. Τα δυτικά παράκτια τμήματα δεν αναμένεται να επηρεαστούν ιδιαίτερα.

Θεσσαλία: Αρχικά τις πρωινές ώρες παροδικές νεφώσεις με μπόρες, κυρίως στα εσωτερικά πεδινά τμήματα. Ανοίγματα θα παρουσιαστούν στη συνέχεια, όμως από το μεσημέρι ξαφνικά θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πιο αξιόλογα στα δυτικά ημιορεινά και ορεινά τμήματα.

vivliopoleio
stamataki

Ηπειρος: Το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες γενικευμένου χαρακτήρα. Στον Νομό Ιωαννίνων τα φαινόμενα θα είναι αρκετά ισχυρά και οι χαλαζοπτώσεις που θα εκδηλωθούν ίσωςδημιουργήσουν τοπικά προβλήματα.

Μακεδονία: Τις πρωινές ώρες διάσπαρτες νεφώσεις που ενδέχεται να δώσουν πρόσκαιρες μπόρες στα δυτικά της κυρίως τμήματα. Το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες κατά βάση στα ορεινά τμήματα. Περισσότερο θα επηρεαστεί η ανατολική Μακεδονία, όπου τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στα πεδινά της.

Θράκη: Το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες, κυρίως στα κεντρικά τμήματα του Έβρου και της Ροδόπης.

Στερεά Ελλάδα: Αρκετές καταιγίδες σχεδόν στο σύνολό της το μεσημέρι και το απόγευμα. Τα φαινόμενα σε Φωκίδα και Βοιωτία θα αποκτήσουν ισχυρό χαρακτήρα.

Ιόνιο Πέλαγος: Βελτιωμένος καιρός

Αιγαίο Πέλαγος: Τοπικές μπόρες τις πρωινές ώρες στις Σποράδες. Βελτιωμένος ο καιρός στα υπόλοιπα τμήματα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς

Στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες αρχικά στα 5-6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένιση. Στα ανατολικά του τμήματα θα εξακολουθούν να φτάνουν τα 5 μποφόρ και το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Σεμερτζίδης Δημήτριος

Πηγη:http://forecastweather.gr/