Πού θα σημειωθούν τα ισχυρότερα φαινόμενα. Πρόγνωση Ελλάδας για βράδυ Κυριακής 24 Νοεμβρίου και Δευτέρα 25 Νοεμβρίου. Δυτική και Ανατολική Αττική θα πληγούν περισσότερο από την κακοκαιρία.

Στερεά Ελλάδα:

Πέρασμα πολύ ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων.

Τα φαινόμενα σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια θα έχουν ραγδαίο χαρακτήρα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά θα είναι ο μεγάλος όγκος νερού σε μικρό χρονικό διάστημα, οι πολύ ισχυρές ριπές ανέμου, η αυξημένης συχνότητας κεραυνική δραστηριότητα που ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και η πιθανότητα εμφάνισης υδροστρόβιλου στον Σαρωνικό.

Οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο από τα φαινόμενα θα είναι η δυτική Αττική και έπειτα η ανατολική.

Μέσα στην Δευτέρα αναμένεται ιδιαίτερα άστατο σκηνικό από το ύψος της Φωκίδας και δυτικότερα με παροδικές βροχές.

Στην υπόλοιπη Στερεά θα βελτιωθεί ο καιρός, με πιθανότητα μόνο παροδικών βροχοπτώσεων το βράδυ στην Αττική.

Ιόνιο: Καταιγίδες απόψε το βράδυ. Τα φαινόμενα στα νότια τμήματα θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Την Δευτέρα το σκηνικό του καιρού θα είναι άστατο με μπόρες, που θα είναι πιο έντονες στα νοτιότερα τμήματα.

Πελοπόννησος: Ισχυρό πέρασμα καταιγίδων στο σύνολό της. Τα φαινόμενα σε Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα και Κορινθία θα έχουν ιδιαίτερα έντονο χαρακτήρα, ενώ θα συνοδεύονται από πιθανή εμφάνιση μικρών tornadoes και μεγάλη συχνότητα ηλεκτρικών εκκενώσεων που ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Την Δευτέρα θα ακολουθήσει άστατο σκηνικό στα δυτικά της τμήματα καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας με παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες σε Μεσσηνία και Ηλεία. Μετά το μεσημέρι νέο πέρασμα παροδικών βροχοπτώσεων θα επηρεάσει και τα ανατολικά τμήματα, που γρήγορα θα σταματήσουν.

Θεσσαλία: Σημαντικά φαινόμενα τις πρωινές ώρες στο σύνολό της. Αρκετές οι καταιγίδες που θα σημειωθούν, κυρίως σε Μαγνησία και Λάρισα. Σταδιακά τα φαινόμενα θα κινηθούν βορειότερα και θα επηρεάζουν μόνο τμήματα της κεντροβόρειας Λάρισας. Στα παράκτια τμήματα της Λάρισας ενδέχεται να σημειωθούν προβλήματα λόγω του μεγάλου όγκου νερού.

Ήπειρος: Αρχικά πέρασμα βροχοπτώσεων και καταιγίδων εντός της νύχτας. Την Δευτέρα θα ακολουθήσει άστατο σκηνικό με παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.

Μακεδονία: Σταδιακή μεταβολή από τα δυτικά και νότια τμήματά της από τις πρωινές ώρες με την έναρξη βροχοπτώσεων. Σταδιακά θα επιδεινωθεί ο καιρός με αρκετές βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες να εκδηλώνονται σε κεντρικά και δυτικά τμήματα. Τα φαινόμενα σε Ημαθία και Πιερία αναμένεται να έχουν έντονο και παρατεταμένο χαρακτήρα. Αργότερα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη ανατολική Μακεδονία. Αξιόλογες καταιγίδες θα σημειωθούν στην ανατολική Χαλκιδική.

Θράκη: Παροδικές βροχές και λίγες καταιγίδες μέσα στην διάρκεια της Δευτέρας.

Αιγαίο: Κατά τη διάρκεια της νύχτας και των πρώτων πρωινών ωρών ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν τις Κυκλάδες με πολύ έντονη κεραυνική δραστηριότητα που ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Στην Κρήτη θα σημειωθεί πέρασμα βροχοπτώσεων και καταιγίδων στο σύνολό της. Το πρωί τα φαινόμενα θα κινηθούν στο ανατολικό Αιγαίο. Ιδιαίτερα ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο σύνολό του, κυρίως σε Χίο και Σάμο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιάδες στα 4-6 μποφόρ

Στο Αιγαίο οι νοτιάδες κατά τις ώρες διέλευσης του μετώπου θα φτάνουν τα 9-10 μποφόρ ακόμη και σε κόλπους όπως ο Σαρωνικός. Από το μεσημέρι και μετά θα εξασθενήσουν στα 5-7 μποφόρ. Ενώ θα εξακολουθούν να πνέουν θυελλώδεις σε Θρακικό Πέλαγος, Στρυμονικό και Θερμαϊκό Κόλπο φτάνοντας τα 9 μποφόρ αλλάζοντας διεύθυνση σε ανατολικό-βορειοανατολικό.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Άρθρο : Σεμερτζίδης Δημήτριος από Forecastweather.gr