Πού αναμένονται καταιγίδες στην Ανατολική Αττική τις επόμενες ώρες

0
graffitykey
coavacafe
arhontikon

Μπορεί από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη οι βροχές να αποτελούν μόνιμη επωδό για το σύνολο των περιοχών και της Ανατολικής Αττικής, όμως τα δύσκολα έρχονται.

Έτσι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και από τους κατοίκους αλλά και από τους επισκέπτες των περισσότερών περιοχών από τη βορειότερη έως τη νοτιότερη γωνιά της Ανατολικής Αττικής.

dianastore
leuki

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η «Βικτώρια» όπως έχει ονομαστεί το σύστημα κακοκαιρίας που πλήττει ολόκληρη τη χώρα, θα φτάσει στην κορύφωσή της στην Ανατολική Αττική γύρω στις 8 το βράδυ, σήμερα Τετάρτη.

Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία για το δίωρο περίπου από τις 8 έως τις 10 μ.μ. στο σύνολο των περιοχών θα έχουμε ισχυρή βροχόπτωση με καταιγίδα και καλό είναι όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αποφεύγοντας, το χρονικό αυτό διάστημα, τις μετακινήσεις μας.

Μάλιστα στην Ανάβυσσο και τις γύρω περιοχές (Π. Φώκαια, Σαρωνίδα και Λαγονήσι) αναμένεται και «έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται που σημαίνει ότι θα παρατηρηθούν πολλές αστραπές!

Ισχυρές βροχοπτώσεις με καταιγίδες αναμένονται και στις περιοχές του Κορωπίου και της Παιανίας όπου τα έντονα αυτά φαινόμενα θα κοπάσουν μετά τις 11 μ.μ. χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα συνεχιστεί η βροχή.

Ίδια κατάσταση και για το ίδιο χρονικό διάστημα θα επικρατήσει και στις περιοχές του Μαρκοπούλου, των Καλυβίων αλλά και της Κερατέας.

Στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές από τον Μαραθώνα έως και το Πόρτο Ράφτη, συμπεριλαμβανομένων δηλαδή και της Ραφήνας και της Αρτέμιδας, τις καταιγίδες ενδεχομένως να συνοδεύουν και ριπές ανέμων οι οποίοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ!

Καταιγίδες όμως αναμένονται και στις περιοχές της Βούλας και της Βάρκιζας χωρίς όμως πρόβλημα ισχυρών ανέμων.

Καταιγίδες αναμένονται και στην ευρύτερη περιοχή του Λαυρίου.

Πηγή : notioanatolika

 

stamataki
happytwins
bestseller