Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς δίνουν ενωμένοι τη Δευτερα το παρόν στην πορεία διαμαρτυρίας με σημείο εκκίνησης τον προαστιακό της Παλλήνης στις 11.00 π.μ.

Η πορεία θα καταληξει στο γραφείο Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Γέρακα.

stamataki
vivliopoleio

Μέσω της δράσης τους οι μαθητές απαιτούν:

Την άρση της de facto οδηγίας εξίσωσης των πτυχίων ιδιωτικών κολεγίων με τα πτυχία των δημοσίων Α.Ε.Ι. , και έμμεσης αναγνώρισης εργασιακών δικαιωμάτων , χωρίς πιστοποίηση. Έτσι, καταστρατηγείται η δημόσια εκπαίδευση και ο μόχθος των μαθητών και φυσικά ακούγεται απίστευτα υποκριτική η παράλληλη σκέψη για επαναφορά της βάσης του 10 στην διαδικασία εισαγωγής στα Α.Ε.Ι. με ταυτόχρονη “δραστική μείωση” του αριθμού των εισακτέων.

Καμία σκέψη για επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων και την εφαρμογή του συνυπολογισμού του βαθμού του απολυτηρίου, του μέσου όρου κάθε Λυκειακής χρονιάς μαζί με τα μόρια των πανελλαδικών . Τα μέτρα αυτά:

  • Προωθούν την αποστήθιση
  • Ευτελίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία, μετατρέποντάς την σε προπόνηση για τις εξετάσεις Αγνοούν τις μαθησιακές διαφοροποιήσεις και ευνοούν τον αποκλεισμό των πιο αδύναμων μαθητών
  • Στέλνουν τους μαθητές στα φροντιστήρια από όλο και μικρότερες τάξεις
  • Κάλυψη των σχολικών ελλείψεων, όπου υπάρχουν, όσον αφορά τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό, το εκπαιδευτικό προσωπικό και την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων.

Συνυπογράφουν τα 15μελή των σχολείων:

2ο ΓΕΛ Γέρακα, 1ο ΓΕΛ Παλλήνης, 2ο ΓΕΛ Παλλήνης, Μουσικό Λύκειο Παλλήνης, 1ο ΓΕΛ Γλυκών Νερών, 2ο ΓΕΛ Γλυκών Νερών, 1ο ΓΕΛ Λούτσας, 2ο ΓΕΛ Λούτσας, ΓΕΛ Ραφήνας, ΓΕΛ Πικερμίου