Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος :

“Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα στις 14:45 στην περιοχή του Αγίου Σεραφείμ στην Αρτέμιδα και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε γρήγορα διαστάσεις.

stamataki

Ήταν μια πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά, καθώς στην περιοχή υπάρχουν πολλά σπίτια που κινδύνευσαν.

Για ακόμα μια φορά ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, όπως και η πυροσβεστική υπηρεσία λειτούργησαν άμεσα και έχοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Μάρκου και όλοι οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί υπεύθυνοι ήταν από τα πρώτα λεπτά στο συμβάν.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι η υδροφόρα του Δήμου και το εθελοντικο όχημα της ΕΟΜΑΚ με τα μέλη της έφτασαν στο σημείο σε ελάχιστο χρόνο με αποτέλεσμα να προλάβουν να μην καούν τα πρώτα σπίτια όπου η φωτιά είχε φτάσει.

Λόγω της επικινδυνότητας του συμβάντος δόθηκε εντολή εκκένωσης των κατοίκων από την περιοχή.

Από τον Δήμο μας επιχείρησαν δύο οχήματα, δύο σκαπτικά μηχανήματα και το εθελοντικό της ΕΟΜΑΚ.

Στην κατάσβεση πήραν μέρος αρκετά οχήματα της πυροσβεστικής, οχήματα του ΣΠΑΠ, οχήματα γειτονικών δήμων, υδροφόρες της Περιφέρειας και ένα ελικόπτερο.”

Σύμφωνα με πληροφορίες του Artemida News συνολικά κάηκαν περίπου 7 με 8 στρέμματα χαμηλής βλάστησης και λίγα δέντρα, ενώ υλικές ζημιές υπέστη ένα σπίτι του οποίου κάηκε ολοσχερώς η αποθήκη.

 Να σημειώσουμε ότι χάρη στην άμεση κινητοποίηση της ΕΟΜΑΚ, της υδροφόρας του Δήμου και εθελοντών, που έφτασαν πρώτοι στο σημείο, απεγκλωβίστηκε άνθρωπος με κινητικά προβλήματα, ενώ στην συνέχεια απεγκλωβίστηκε και ένας ακόμα ηλικιωμένος με τη συνδρομή της πυροσβεστικής υπηρεσίας.