Τις πρώτες ενισχύσεις θα δουν σήμερα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς όσοι επέλεξαν αυτή τη μέθοδο πίστωσης του market pass, ενώ όσοι επέλεξαν την ψηφιακή άυλη κάρτα, θα δουν τα χρήματα να πιστώνονται έως την ερχόμενη Τετάρτη.

Όλα τα στοιχεία των δικαιούχων έχουν διαβιβαστεί στις τράπεζες οι οποίες με τη σειρά τους ενημερώνουν τους πελάτες τους ότι παρέλαβαν την εγκεκριμένη ηλεκτρονική τους αίτηση και προχωρούν στην πίστωση των ποσών του επιδόματος. Οι αιτήσεις οι οποίες υπεβλήθησαν στον πρώτο κύκλο έως τις 28 Φεβρουαρίου ξεπέρασαν τα 2,3 εκατομμύρια με τις πληρωμές να ξεκινούν σήμερα, ενώ όσοι υποβάλλουν αιτήσεις στο διάστημα 1-15 Μαρτίου θα αρχίσουν να βλέπουν τα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς από τις 20 Μαρτίου.

Συνολικά, υπολογίζεται πως 3,2 εκατομμύρια νοικοκυριά θα μοιραστούν 650 εκατ. ευρώ με δύο τριμηνιαίες πληρωμές για όσους επιλέξουν πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό ή μια διμηνιαία και τέσσερις μηνιαίες καταβολές για όσους επιλέξουν την άυλη ψηφιακή κάρτα. Με αυτά τα δεδομένα, από σήμερα και την επόμενη εβδομάδα μονομελές νοικοκυριό θα λάβει 44 ευρώ (22+22 ευρώ) για το δίμηνο Φεβρουαρίου Μαρτίου και μια οικογένεια με δύο παιδιά 104 ευρώ (52+52 ευρώ) μέσω ψηφιακής πίστωσης ή 52,8 και 124,8 ευρώ αντίστοιχα για πίστωση στον τραπεζικό τους λογαριασμό (τριπλή δόση αλλά στο 80% της ενίσχυσης).

Εφεξής για όσους δικαιούχους υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης Market Pass με έκδοση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας από την 1η Μαρτίου έως και την 15η Μαρτίου 2023, η ενίσχυση των μηνών Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2023 αποστέλλεται στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για πίστωση στην ψηφιακή χρεωστική κάρτα έως την 20ή Μαρτίου 2023, οπότε και αρχίζει η διαδικασία έκδοσης καρτών και αποστολής οδηγιών στους δικαιούχους. Για όσους δικαιούχους υποβάλουν αίτηση ενίσχυσης Market Pass με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό από την 1η Μαρτίου έως την 15η Μαρτίου 2023, η ενίσχυση των μηνών Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα προς πληρωμή έως την 20ή Μαρτίου 2023.

Στη συνέχεια για όλους τους δικαιούχους που έχουν υποβάλει αίτηση ενίσχυσης Market Pass με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, η ενίσχυση των μηνών Μαΐου, Ιουνίου και Ιουλίου 2023 αποστέλλεται στο τραπεζικό ίδρυμα προς πληρωμή έως την 3η Μαΐου 2023.