Η έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν προκαλεί μόνο χαμόγελα σε μαθητές και δασκάλους, αλλά και προβληματισμό στους γονείς, οι οποίοι εν μέσω της ενεργειακής ακρίβειας και των πληθωριστικών πιέσεων καλούνται να προμηθευτούν τα αναγκαία σχολικά είδη.

«Το στοίχημα όλων των προμηθευτών και των αντιπροσώπων ήταν να κρατήσουμε το βασικό κωδικό της λίστας, που είναι η τσάντα, σε τιμές όσο πιο περυσινές γίνεται. Για φέτος το έχουμε καταφέρει. Δεν ξέρω αν θα ισχύσει αυτό για του χρόνου» δήλωσε ο Παναγιώτης Περδίκης ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου στην Καλλιθέα μιλώντας στην ΕΡΤ για το κόστος της σχολικής λίστας.

«Εάν εξαιρέσουμε την άνοδο των τιμών του χαρτιού, που είναι χρηματιστηριακό είδος, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 25%-30% από τις αρχές του χρόνου, καθώς και τα παράγωγά του, γενικότερα οι τιμές δεν έχουν ανέβει τραγικά».

Αναφερόμενος ο κ. Περδίκης στο κόστος για την αγορά των αναγκαίων στη σχολική λίστα επισήμανε ότι αυτή δεν ξεπερνά τα 40 ευρώ, τονίζοντας ότι οι «τιμές είναι βατές» μια και οι αντιπρόσωποι διατηρήσαν στα ίδια επίπεδα τις τιμές, μειώνοντας το ποσοστό κέρδους τους».

Aνάλογα με την τάξη και την οικονομική δυνατότητα κάθε οικογένειας οι μαθητές θα πρέπει να προμηθευτούν τις προσεχείς ημέρες τσάντες, κασετίνες, τετράδια, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές στυλό και ξύστρες. Η «επιστροφή στα θρανία» φαίνεται ότι θα γίνει με… τιμές 2021.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ