Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο πολιτιστικός οργανισμός «Ξενοφών» του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, μια όμορφη ψυχαγωγική βραδιά με τους γνωστούς τραγουδιστές Χρήστο Παπαδόπουλο και Στελλίνα Κονιτοπούλου, έζησαν το Σάββατο 3 Αυγούστου, όσοι παραβρέθηκαν στη ΓΙΟΡΤΗ ΣΑΡΔΕΛΑΣ 2019 στο φιλόξενο Λιμάνι της Αρτέμιδος. Η συμμετοχή δημοτών και επισκεπτών της πόλης μας υπολογίζεται πάνω από 3000 άτομα !!!

Ο οργανισμός εκφράζει τις ευχαριστίες του στο Ιχθυοπωλείο ΠΑΞΙΝΟΣ για την προσφορά της σαρδέλας, τους εκλεκτούς και βραβευμένους σεφ του ACROPOLIS που προσέφεραν τις σαρδέλες ψητές, τηγανιτές, μαγειρευτές και εισέπραξαν συγχαρητήρια από όλους για την νοστιμιά και την όμορφη γεύση τους. Ευχαριστεί επίσης τον Καλλιτεχνικό- Εθελοντικό σύλλογο “ΑΝΑΒΑΣΙΣ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ” για την βοήθεια και προθυμία που επιδεικνύουν σε κάθε εκδήλωση του Δήμου και αναφέρει ότι τέτοιου είδους ψυχαγωγικές εκδηλώσεις ενδυναμώνουν τις σχέσεις μεταξύ των δημοτών, γίνεται γνωστή η πόλη και ενισχύεται η τοπική οικονομία.

stamataki
vivliopoleio

Εμείς από την πλευρά μας θα συμφωνήσουμε με όλα τα παραπάνω αλλά θα προσθέσουμε ότι λάβαμε πολλά παράπονα από αναγνώστες για την άσχημη συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων που εμπλέκονται στην διαδικασία και συγκεκριμένα αναγνώστης αναφέρει «Απαράδεκτη και προσβλητική η συμπεριφορά του κυρίου που ήταν στην διανομή των δίσκων με τις σαρδέλες. Αντιμετώπιζε τον κόσμο σαν να ζητιάνευε φαγητό». Επίσης αναγνώστης μας, λέει «Όντως απαράδεκτος ο κύριος αυτός. Του έκανα μια ερώτηση και με πρόσβαλε με τον χειρότερο τρόπο. Παρ’ ότι η παρέα μου καθόταν σε μαγαζί και έτρωγε ήδη, ως επισκέπτρια στην Αρτέμιδα θέλησα να μάθω πως λειτουργεί ο θεσμός. Ρώτησα λοιπόν αν πρέπει κάποιος να κάτσει για να σερβιριστεί ή πρέπει να πάει να πάρει ο ίδιος κ.τ.λ. Ο εν λόγω κύριος λοιπόν γύρισε εκνευρισμένος και φωνάζοντας μου είπε : ‘’Άλλοι περιμένουν τόσες ώρες κι εσύ θες να φας ;’’ κάνοντας με ρεζίλι μπροστά στον κόσμο!».

Ενδεικτικά αναφέρουμε ακόμα μια μαρτυρία αναγνώστη που λέει : «Ισχύει ! Απαράδεκτες καταστάσεις ! Ανθρώπων που νομίζουν ότι οι θεσμοί γίνονται σπίτι τους και είναι τσιφλίκι τους! Δίνουν κακή εικόνα συνολική του Δήμου μας ! Δε θες; Μην παίρνεις μέρος!»

Σύμφωνα με το δικό μας ρεπορτάζ οι συμπεριφορές αυτές επιβεβαιώνονται από πολλούς παρευρισκόμενους, κατοίκους της πόλης μας αλλά και επισκέπτες (υπάρχει καταγεγραμμένο αρχείο με αρκετά σχόλια ακόμα) και αποδίδονται μάλιστα σε εκλεγμένο Δημοτικό Σύμβουλο και έναν ακόμη κύριο που συμμετείχε στην διοργάνωση.

Είναι λυπηρό να συμβαίνουν αυτά σε μια τόσο όμορφη προσπάθεια. Αν θέλουμε να προσελκύσουμε κόσμο και να ευχαριστήσουμε τους πολίτες που εμπιστεύονται τις εκδηλώσεις του Δήμου μας θα πρέπει να προσέξουμε και τις συμπεριφορές όλων των εμπλεκομένων.

Θεωρούμε ότι οι υπεύθυνοι του Δήμου θα λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα παράπονα αυτά και δεν θα επαναληφθούν στο μέλλον τέτοιες συμπεριφορές.