Μας ανησυχεί μόνο η χαλάρωση. Ο φόβος που υπήρχε, η ανησυχία που υπήρχε ότι με το άνοιγμα της χώρας στον τουρισμό, θα είχαμε πάρα πολλά εισαγόμενα κρούσματα από τουρίστες, δεν επιβεβαιώθηκε, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλοκαίρι Μαζί”.
“Είναι πολύ λίγα τα κρούσματα από τουρίστες. Αντίθετα, είναι πολλά τα κρούσματα στο εσωτερικό από χαλάρωση και πολλά στη Βόρεια Ελλάδα λόγω των συχνών διελεύσεων Ελλήνων, ομογενών και ανθρώπων που έχουν άδεια παραμονής, όχι για τουριστικούς σκοπούς, αλλά καθημερινά, για δουλειές, για διασκέδαση, για οτιδήποτε. Γι’ αυτό, πήραμε σημαντικά μέτρα περιορισμού στα χερσαία σύνορα και θα συνεχίσουμε να παίρνουμε σκληρά μέτρα στο εσωτερικό απέναντι σε φαινόμενα συγχρωτισμού, που φτάνουν μέχρι και σε τοπικό lockdown, όπως είδαμε στον Πόρο” σημείωσε ο κ. Πέτσας και πρόσθεσε:
“Σε χώρες με αντίστοιχο μέγεθος με την Ελλάδα, όπως το Βέλγιο, είναι περίπου 47 φορές παραπάνω οι νεκροί απ’ ό,τι είναι στην Ελλάδα. Περίπου 15 φορές παραπάνω είναι τα κρούσματα απ’ ό,τι είναι στην Ελλάδα. Βλέπουμε ότι το δικό μας σχέδιο απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει σε σχέση με άλλες χώρες. Και η έξαρση που παρατηρούμε αυτό το διάστημα σε όλες τις χώρες, όχι μόνο της Βαλκανικής, της Ευρώπης, αλλά και στον πλανήτη, φτάνει και στην Ελλάδα, αλλά ακόμη δεν έχει μετουσιωθεί σε πίεση στα νοσοκομεία μας ή σε αριθμό θανάτων. Αυτό είναι θετικό. Και γι’ αυτό παίρνουμε αυτά τα μέτρα τώρα. Έχουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, την οποία αντιμετωπίζουμε όλες οι χώρες του πλανήτη και φαίνεται η Ελλάδα να την αντιμετωπίζει πολύ καλύτερα και ελπίζουμε αυτό να το διατηρήσουμε”.


