Θλίψη στην Αρτέμιδα για τον θάνατο της κυρίας Ευαγγελίας, της γυναίκας που αφιέρωσε τη ζωή της στην Αγία Μαρίνα και αποτέλεσε την “ψυχή” του ομώνυμου Ιερού Ναού στην Αρτέμιδα.

Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή ο εφημέριος του Ναού, π. Νικόλαος, σχολιάζοντας ωστόσο ότι ο θάνατος της δεν επήλθε τυχαία την παραμονή της εορτής της Αγίας που τόσο αγάπησε.

“Σαν να ήρθε η Αγία Μαρίνα, την πήρε μαζί της να γιορτάσουν πραγματικά, με χαρά ανείπωτη” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά το μήνυμα του π. Νικολάου Παππά:

Σήμερα μέσα στην χαρά της προετοιμασίας της εορτής της Αγίας Μαρίνας, της προστάτιδάς μας, της πολιούχου της πόλης μας, της ελπίδας μας στις συμφορές, έφθασε ένα νέο.

Νέο που ανθρωπίνως, το λες δυσάρεστο, Πνευματικά όμως το ζηλεύεις. Έφυγε από κοντά μας, εκοιμήθη εν Κυρίω, η κυρία Ευαγγελία. Η γνωστή σε όλους κυραΒαγγελιώ.

Η κυραΒαγγελιώ που διακώνησε με αγάπη τον Ναό, την Ενορία, τους ανθρώπους. Η κυραΒαγγελιώ που μίλαγε για την Αγία Μαρίνα σαν να ήταν φίλη της, συνεργάτης της. Είχε πάντοτε μια βεβαιότητα για την αρωγή της Αγίας Μαρίνας σε κάθε ανάγκη, σε κάθε δυσκολία. Είχε πάντοτε τον “αέρα” να της μιλήσει σαν ίσος προς ίσον. Αλλά είχε πάντα την αγωνία αν ολα γίνονται καλά. Αν τα καντήλια είναι αναμμένα, αν τα ενδύματα είναι σιδερομένα, αν τα τρόφιμα πάνε στους σωστούς ανθρώπους και είναι αρκετά. Ίσως είναι πολλή λίγο το Facebook, για να εξιστορήσει κάποιος την κυραΒαγγελιώ.

Όμως η κυράΒαγγελιώ έφυγε σήμερα για το δικό της ταξίδι, όχι τις εκδρομές της Ενορίας. Έφυγε για να είναι αύριο εκεί, στην γιορτή, της αγαπημένης της Αγίας Μαρίνας. Σαν να ήρθε η Αγία Μαρίνα, την πήρε μαζί της να γιορτάσουν πραγματικά, με χαρά ανείπωτη.
Εις το επανιδείν.