bestseller
pennygiannakopoulou
vivliopoleio
arxontikon
paidikoiorizontes

Για το περιστατικό με το τροχαίο στην Παλλήνη με τραυματία έναν 63χρονο οδηγό μηχανής θέλησε να μιλήσει ο ιερέας του Ι.Ν. Παναγίας Παντοβασίλισσας Ραφήνας.

Στο συμβάν βρέθηκε ο ίδιος ο ιερέρας, καθώς μόλις είχε τελειώσει τη λειτουργία στον Ι. Ναό πέρναγε τυχαία από το σημείο. Η βοήθεια του ήταν πολύτιμη καθώς έδωσε τις Πρώτες Βοήθειες στον τραυματία.

dianastore
leuki

Όπως όμως λέει ο ίδιος, η διαχείριση ενός επείγοντος περιστατικού είναι μια ομαδική εργασία, κάνοντας ιδιαίτερα αναφορά στον διασώστη και Δημοτικό Σύμβουλο Σπάτων – Αρτέμιδας, Παναγιώτη Λάμπρου.

Δείτε τι δηλώνει για το περιστατικό ο π. Απόστολος Δάμκαλης:

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους μαζί και τον καθένα προσωπικά για τα καλά σας λόγια, προς το πρόσωπο μου. Θέλω να πιστεύω πως έκανα ότι θα έκανε ο κάθε υπεύθυνος πολίτης. Δεν είναι θέμα υποχρέωσης, ούτε επαγγέλματος αλλά συνείδησης…Εξάλλου, ο καθένας μπορεί να ανα πάσα στιγμή να βρεθεί σε μια δύσκολη κατάσταση και είναι πραγματικά κρίμα να μην τύχει της ανάλογης βοήθειας.

Θα πρέπει να αναλογιστούμε όμως, πως όλα στη ζωή μας όμως, είναι μια αλυσίδα. Στην αντιμετώπιση του επείγοντος περιστατικού, ο πρώτος κρίκος, είναι ο Πρώτος Ανταποκριτής. Σε αυτό το περιστατικό, έτυχε να είμαι εγώ. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε άλλος… Άρα, όλοι οι πολίτες πρέπει να έχουν μια στοιχειώδη γνώση πρώτων βοηθειών. Όσα ασθενοφόρα, όσοι Διασώστες και να υπάρχουν, ποτέ δεν θα είναι αρκετοί.

Είμαι πραγματικά ευτυχής, που ο φίλος και συνάδελφος Παναγιώτης Λάμπρου με την ιδιότητα του Δημοτικού Συμβούλου, του Δήμου Αρτέμιδος-Σπάτων εργάζεται ακατάπαυστα προς αυτή την κατεύθυνση…. Ο δεύτερος κρίκος είναι η πρώτη επαφή του ανθρώπου που αναζητά την επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα. Και αυτή δεν είναι άλλη από το ΕΚΑΒ…

Μόνο περήφανος μπορώ να αισθανθώ για τους συναδέλφους μου…μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις αλλά η πλειοψηφία είναι άξιοι και επαγγελματίες…Η εικόνα που είδα, αυτή τη φορά “έξω από το χορό”, μιας και δεν ήμουν σε υπηρεσία, με δικαιώνει απόλυτα. Και για να είμαι απόλυτα σαφής, αν στο συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήταν πλήρωμα του ασθενοφόρου διασώστες όπως ο Παναγιώτης και ο Βασίλης, κατά πάσα πιθανότητα το περιστατικό να κατέληγε, πριν φτάσει στα ΤΕΠ του Ευαγγελισμού…έτσι απλά…Και για τους “παροικούντες την Ιερουσαλήμ”, ο συνάνθρωπος μας είχε αιμοπνευμοθώρακα και ρήξη σπληνός…Ο τρίτος κρίκος της αλυσίδας είναι το προσωπικό των ΤΕΠ, Ιατροί και Νοσηλευτές…Τι να πεις για αυτούς τους ανθρώπους…που πρέπει να κάνουν το καλύτερο για όλους όσους συρρέουν κατά εκατοντάδες στα νοσοκομεία της χώρας μας, στην μετά κρίση περίοδο…

Η διαχείριση ενός επείγοντος περιστατικού είναι μια ομαδική εργασία. Και όταν η ομάδα απαρτίζεται από Διασώστες όπως ο Παναγιώτης και ο Βασίλης, τότε το περιστατικό έχει πολλές πιθανότητες να μείνει στη ζωή και να επιστρέψει στην οικογένεια του…

Θα ήθελα τέλος, να ευχαριστήσω έναν άνθρωπο, του οποίου το όνομα μπορεί να μην αναφέρθηκε παραπάνω αλλά ήταν εκεί. Διερχόμενος από το σημείο του ατυχήματος, ήταν και ο συνάδελφος και φίλος, Διασώστης του ΕΚΑΒ, Δημήτρης Παπαδάκης. Ο οποίος και σταμάτησε και βοήθησε και αυτός,τον άτυχο μοτοσυκλετιστή… Μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ σε όλους τους συναδέλφους μου λοιπόν…

Υ.Γ. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ έκαναν τα πάντα για να βοηθήσουν τον άτυχο τραυματία αλλά θα θυμούνται για καιρό, τον Ιερέα του ΕΚΑΒ!!