Η κατασκευή ενός Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μας, υπήρξε δέσμευση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή έγινε σήμερα το πρωί στο Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ, όπου παρουσιάστηκαν τα σχέδια κατασκευής του εν λόγω κέντρου, που θα ανεγερθεί στη Ραφήνα, σε συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού με την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Ραφήνας/Πικερμίου.

Στην παρουσίαση του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου μίλησαν ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Ραφήνας/Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Παραολυμπιονικών, Γρηγόρης Πολυχρονίδης.

Πέραν της σημασίας του για ολόκληρη τη χώρα, το Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο θα αποτελεί ένα έργο – ορόσημο για την πόλη, αλλά και για τους αθλητές με κινητικά προβλήματα που πλέον θα βρουν “στέγη”.

Το ArtemidaNews ήταν εκεί και σας παρουσιάζει εικόνες και στιγμιότυπα: