Στην Περιφέρεια Ανατολικής Αττικής παρευρέθηκαν την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 γονείς από τα σχολεία της Αρτέμιδας και των Σπάτων, μαζί με την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Σπάτων – Αρτέμιδος με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της περιοχής με την μεταφορά των μαθητών, τα οποία είναι γνωστά από τις αρχές του Σεπτέμβρη από το site μας.

Αρχικά τους γονείς υποδέχτηκε μια υπάλληλος της Περιφέρειας που είναι υπεύθυνη παιδείας και τους ανέφερε ότι γνωρίζουν το θέμα αλλά ενημέρωσε ότι δεν υπάρχουν άλλα διαθέσιμα πούλμαν στην περιοχή (αφού δεν αναλαμβάνουν συνήθως εταιρίες από πολύ μακρινές περιοχές λόγω των επιπλέον εξόδων μετακίνησης) και ότι για τα δρομολόγια που βγήκε άγονος ο διαγωνισμός (που δεν ανέλαβε δηλαδή κανένας μεταφορέας) θα γίνει εκ νέου διαγωνισμός, όπως είχαμε ενημερώσει και στο σχετικό άρθρο μας, με μεγάλο χρόνο αναμονής φυσικά, μέχρι να γίνει όλη η διαδικασία. Ο νέος διαγωνισμός θα ξεκινήσει την ερχόμενη Δευτέρα (θα ενημερώσουμε εκ νέου).

Τόνισε ότι προσπαθούν κι εκείνοι να βρουν λύση καθώς αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα του θέματος αλλά οι μεταφορικές εταιρίες είπαν ότι δεν αναλαμβάνουν τα συγκεκριμένα δρομολόγια γιατί από τη μία δεν τους συμφέρει οικονομικά και από την άλλη πρόκειται για δύσκολες διαδρομές με προβληματικούς δρόμους.

Οι διαμαρτυρόμενοι γονείς μίλησαν και με τον Αντιπεριφερειάρχη ο οποίος τους είπε ότι σκοπεύει να πάει το θέμα στη Βουλή για να μπορέσει να ανέβει το ποσό που διαθέτουν ανά δρομολόγιο και να βρεθεί λύση στο θέμα, το οποίο αναγνωρίζει και ο ίδιος ως πολύ σοβαρό.

Έγινε ερώτηση από γονέα γιατί αντί να βγάζουν τους διαγωνισμούς ανά δρομολόγιο, δεν τους βγάζουν ανά σχολείο, να παίρνει δηλαδή η κάθε μεταφορική εταιρία όλα τα δρομολόγια του εκάστοτε σχολείου, ως πακέτο. Απάντησαν ότι αυτά είναι θέματα που κανονίζει το Υπουργείο Οικονομικών.

Για την Αρτέμιδα και τα Σπάτα ο νέος διαγωνισμός αφορά τα εξής δρομολόγια – σχολεία :

2ο & 6ο Δημοτικά Σχολεία Αρτέμιδος :

Αριθμός 327. Δρομολόγιο : ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ /ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ. Δρομολόγιο : ΣΧΟΛΕΙΟ  –  ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ  –  ΠΑΝΤΕΛΙΑ – ΜΟΥΣΩΝ & ΛΕΣΒΟΥ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΟΥΣΩΝ  –  ΟΛΥΜΠΙΑΣ –  Λ. ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ  –  ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ.

Αριθμός 328. Δρομολόγιο : ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΛΟΦΟΣ/ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ. Δρομολόγιο : ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ  – ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΛΟΦΟΥ  –  ΕΡΑΣΙΝΟΥ  –  ΛΕΣΒΟΥ  –  ΜΟΥΣΩΝ  –  ΟΛΥΜΠΙΑΣ  –  Λ. ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ  –  ΑΓ.  ΙΩΑΝΝΟΥ  –  ΣΧΟΛΕΙΟ.

2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάτων :

Αριθμός 332. Δρομολόγιο : ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΜΠΟΥΡΑ – ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΗ.

4ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδος :

Αριθμός 337. Δρομολόγιο : ΑΓ.ΚΟΣΜΑΣ –  ΑΓ. ΙΩΑΝΝΟΥ  ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ – ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ –  ΛΕΩΦ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ – ΓΙΟΥΡΓΙΑ – ΛΕΩΦ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ –  Λ. ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ – ΣΧΟΛΕΙΟ.

Αριθμός 338. Δρομολόγιο : Λ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ – 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ – ΛΕΩΦ. ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ – ΣΧΟΛΕΙΟ.

Αριθμός 339. Δρομολόγιο : ΣΧΟΛΕΙΟ – Λ.ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ – ΑΓ.ΙΩΑΝΝΟΥ – Λ. ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ – ΣΧΟΛΕΙΟ.

7ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδος :

Αριθμός 341. Δρομολόγιο : ΤΡΙΚΑΛΩΝ – ΓΑΛΗΝΗΣ – ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ – Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ – ΣΧΟΛΕΙΟ.

Στο σημείο αυτό, θα κάνουμε μια πρόταση στον Δήμο, να ελέγξει την πιθανότητα να λειτουργήσει εκ νέου τοπική συγκοινωνία, η οποία πιθανόν να μπορέσει και να λύσει οριστικά αυτό το πρόβλημα.

Εν αναμονή λοιπόν του διαγωνισμού και της όποιας εξέλιξης, παρακολουθούμε το θέμα και θα ενημερώσουμε εκ νέου.

Φωτογραφίες – Πληροφορίες : Αποκλειστικά Artemida News