Δυστυχώς επιβεβαιώνεται το άρθρο που είχαμε αναρτήσει υπό την μορφή ερωτήματος, πριν από λίγες μέρες, καθώς τα στοιχεία που υπάρχουν διαθέσιμα μέσω της Περιφέρειας Αττικής αλλά και οι πληροφορίες του Artemida News δείχνουν ότι η σχολική χρονιά 2019 – 2020 θα ξεκινήσει με προβλήματα στην διάθεση πούλμαν για την μεταφορά των μαθητών της περιοχής.

Σύμφωνα πάντα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το μεγαλύτερο πρόβλημα φαίνεται να υπάρχει στα Δημοτικά Σχολεία της Αρτέμιδος, ενώ σε καλύτερη μοίρα φαίνεται να είναι τα Γυμνάσια και το 1ο Λύκειο της περιοχής (το 2ο Λύκειο δεν χρησιμοποιεί πούλμαν, αφού βρίσκεται στην περιοχή που μένουν οι μαθητές).

stamataki
vivliopoleio

Με επιφύλαξη, καθώς οι αναρτήσεις στην Περιφέρεια και το Διαύγεια είναι λίγες ημέρες πριν (οπότε υπάρχει το ενδεχόμενο να αλλάξουν τα δεδομένα ακόμα και σήμερα), έλλειψη σε πούλμαν φαίνεται να έχουν τα σχολεία : 1ο ΓΕΛ Σπάτων (σε 1 δρομολόγιο), 1ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος (σε 1 δρομολόγιο), 1ο & 5ο Δημοτικά Σχολεία Αρτέμιδος (σε 1 δρομολόγιο), 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος (σε 1 δρομολόγιο), 2ο & 6ο Δημοτικά Σχολεία Αρτέμιδος (σε 4 δρομολόγια), 2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάτων (σε 1 δρομολόγιο), 3ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδος (σε 1 δρομολόγιο), 4ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδος (σε 3 δρομολόγια) και 7ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδος (σε 2 δρομολόγια).

Υπάρχει πιθανότητα κάποια από τα παραπάνω δρομολόγια να τακτοποιηθούν ακόμα και σήμερα αλλά δυστυχώς για τα Δημοτικά Σχολεία όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα, η καθυστέρηση προβλέπεται να είναι μεγάλη.

Παρακολουθούμε συνεχώς το θέμα και θα ενημερώσουμε για ότι νεότερο. Επίσης θα ενημερώσουμε για τυχόν ανακοινώσεις που θα γίνουν από τα σχολεία της περιοχής σχετικά με το θέμα της μεταφοράς.

Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τον Σχολικό Οδηγό που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, δωρεάν μεταφορά δικαιούνται και οι μαθητές των νηπιαγωγείων. Στην Αρτέμιδα μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ανάλογη παροχή (ενώ στα Σπάτα ένα νηπιαγωγείο εξυπηρετείται από πούλμαν). Καθώς όμως φέτος, με την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης, φαίνεται να έχει προκύψει θέμα μεγάλων αποστάσεων για τα παιδιά των νηπιαγωγείων, ίσως θα έπρεπε να εφαρμοστεί και το μέτρο αυτό στην περιοχή.