Από εχθές το μεσημέρι και λίγο μετά την έναρξη των έντονων βροχοπτώσεων η Αρτέμιδα και τα Σπάτα βυθίστηκαν στο σκοτάδι, μάλιστα ήταν τόσο πυκνά τα μαύρα σύννεφα που είχαν σκεπάσει τον ουρανό που από τις 2.30 το μεσημέρι δεν υπήρχε «φυσικό φως».

Πολλά τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει η ΔΕΔΔΗΕ καθώς έπεσαν πολλοί κεραυνοί και κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν βλάβες σε πολλά σημεία.

Στην Αρτέμιδα όμως η κατάσταση ξέφυγε από τα συνηθισμένα αφού ακόμα και αυτή τη στιγμή (8.30 το πρωί) υπάρχουν περιοχές που δεν έχει επανέλθει το ρεύμα.

Οι κάτοικοι περνάνε δύσκολες ώρες αφού υπάρχουν σπίτια που έχουν ανθρώπους ηλικιωμένους ή μωρά παιδιά αλλά και ανθρώπους που χρειάζονται μηχανική ιατρική υποστήριξη, όπως οξυγόνο κλπ.

Πολλοί συμπολίτες μας επικοινώνησαν μαζί μας και κατήγγειλαν τις πολύωρες αναμονές στο τηλεφωνικό κέντρο της ΔΕΔΔΗΕ αλλά και τις υπέρογκες χρεώσεις.

Η αναμονή μιας κλήσης ξεκινάει από τα 15 λεπτά και σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνάει τη μία ώρα !

Επίσης ζημιές έχουν υποστεί τόσο σε οικείες όσο και σε καταστήματα, είτε επειδή χάλασαν ηλεκτρικές συσκευές, είτε επειδή από τις πολλές ώρες που έχουν μείνει εκτός ρεύματος τα ψυγεία χαλάνε τα τρόφιμα, οικιακά ή εμπορεύματα.

Όπως και να έχει οι πολύωρες διακοπές ρεύματος αλλά και οι συνεχόμενες πτώσεις τάσεις δημιουργούν απίστευτο εκνευρισμό και πολλά προβλήματα και θα πρέπει η ΔΕΔΔΗΕ να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα, καθώς είναι πλέον συχνό φαινόμενο να μένει από ρεύμα η περιοχή για διάφορους λόγους (υγρασία, ζέστη, κεραυνοί).

Από την ΔΕΔΔΗΕ πάντως δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για την πιθανή αποκατάσταση, όσες προσπάθειες και αν έχουμε κάνει να μάθουμε για να ενημερώσουμε.

Αναμένονται και πάλι βροχές σήμερα.