Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε ο Αθηναϊκός Ναυτικός Όμιλος στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοσανίδας Νέων Τ293, που ολοκληρώθηκε το Σάββατο 23 Απριλίου 2022 στο Κάλιαρι της Σαρδηνίας. Τα δύο χρυσά και δύο χάλκινα μετάλλια του Ομίλου είναι ένα ρεκόρ, που ίσως καμία Εθνική αποστολή δεν έχει πετύχει μέχρι στιγμής.

Πρωταθλητής Ευρώπης στέφτηκε ο Πέτρος Κονταρίνης GRE-4, από την Αρτέμιδα, τερματίζοντας στην πρώτη θέση στην πιο απαιτητική κατηγορία, Τ293 U17. Με 9 βαθμούς ποινής σε σύνολο 9 Ιστιοδρομιών, ήταν το αδιαμφησβήτητο φαβορί, ανάμεσα σε 62 Ιστιοπλόους από 14 χώρες της Ευρώπης.

Οι 7 Άσσοι “bullets” και ο 8ος άσσος που έγινε DSQ, δεν άφησαν κανένα περιθώριο διεκδίκησης της πρώτης θέσης από τους συναθλητές του, που με 30 και 31 βαθμούς ποινής αντίστοιχα, ο Κύπριος και Ιταλός αθλητής ανέβηκαν στη δεύτερη και τρίτη θέση του βάθρου.

Το απόγευμα λοιπόν του Σαββάτου, στην όμορφη τελετή λήξης του “T293 European Championship 2022” στο μικρό ανοιχτό θέατρο του Windsurfing Club Cagliari, ακούστηκε ο Εθνικός μας ύμνος, για την στέψη του Έλληνα Πρωταθλητή Ευρώπης για το 2022.

Ο Πέτρος Κονταρίνης, Ασημένιος Πρωταθλητής Ευρώπης 2021 και νικητής του Πανιταλικού Πρωταθλήματος 2021 που έγινε στο ίδιο club, επανήλθε για να ανέβει το 2022 στην κορυφή του βάθρου.