Μια θέση στη Θεολογική Σχολή Αθηνών κατάφερε να κερδίσει συμμετέχοντας στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ο πατήρ Δημήτριος Καρτέρης ο οποίος διακονεί στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στη Γλύφα Φθιώτιδας.

Με όλες τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που έχει ένας ιερωμένος ο οποίος υπηρετεί μία μεγάλη γεωγραφική περιοχή,με τρία παιδιά και εν αναμονή ενός τετάρτου, ο πατήρ Δημήτριος Καρτέρης ξεπέρασε πολλά εμπόδια σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά που δοκίμασε τις αντοχές όλων των υποψηφίων.

Ο ίδιος σε ηλικία 29 ετών πήρε τη μεγάλη απόφαση να συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις και να εξεταστεί μαζί με άλλους υποψήφιους δίνοντας ιδιαίτερο χρώμα στις επιτυχίες στη φετινή χρονιά για τη Φθιώτιδα.

Αν η απόσταση από τη Γλύφα μέχρι Λαμία ήταν… μικρή, τελικά η απόσταση από την Γλύφα μέχρι τη Θεολογική Αθηνών είναι ακόμη μικρότερη.

Ο ίδιος δηλώνει για την προσπάθειά του αυτή στο LamiaReport: «Ένα όνειρο της εφηβικής ηλικίας έχει γίνει πραγματικότητα και δοξάζω το μεγαλοδύναμο Θεό για αυτό. Η οικονομική κρίση η οποία σημάδεψε την χώρα και την κοινωνία μας τότε που ήμουν στην τρίτη Λυκείου, δεν είχε επιτρέψει στην οικογένειά μου να δώσει αυτή την ευκαιρία για να μπορέσω να σπουδάσω.

Πηγή: LamiaReport