Για άλλη μια φορά οι δήμοι Ζωγράφου και Ραφήνας-Πικερμίου συνεργάζονται και ανοίγουν την «αγκαλιά» τους για να υποδεχθούν πρόσφυγες από ζώνη πολέμου. Το είχαν κάνει πέρυσι με πρόσφυγες από την Ουκρανία, το έκαναν και τώρα με ομογενείς πρόσφυγες από το Σουδάν.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς και σε συνεργασία με την πρώην υφυπουργό Μετανάστευσης Σοφία Βούλτεψη, 24 πρόσφυγες με ελληνική ιθαγένεια, ανάμεσά τους και παιδιά, οι οποίοι είχαν φτάσει στην Ελλάδα από την εμπόλεμη ζώνη του Σουδάν και αρχικά είχαν φιλοξενηθεί στο ΚΕΔ της Αεροπορίας στο Ζούμπερι, από σήμερα φιλοξενούνται στις δομές κατασκήνωσης που διατηρεί ο δήμος Ζωγράφου στην περιοχή Περιβολάκια της Ραφήνας και οι οποίες είναι πλήρως εξοπλισμένες.

stamataki

Ήδη οι δύο δήμοι έχουν μεριμνήσει για τη σίτιση των επαναπατρισθέντων και για την υγειονομική περίθαλψη και θα παραμείνουν στις κατασκηνώσεις για όσο καιρό απαιτηθεί.

Ο κ. Μπουρνούς είπε ακόμη πως η δημοτική Αρχή της Ραφήνας θα μεριμνήσει για την ένταξη των παιδιών σε σχολικές μονάδες, αλλά και την εργασιακή ένταξη σε τοπικές επιχειρήσεις, όσων το επιθυμούν.