Στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Εμμανουήλ Καραλής ξεπέρασε τα 5,75 μ. και την Τρίτη θα διεκδικήσει ένα μετάλλιο στον τελικό του επί κοντώ.

Στα 21 του χρόνια έκανε ένα όνειρό του πραγματικότητα και δεν κρύβει το πώς αισθάνεται για αυτό: «Μακάρι να μπορούσατε να νιώσετε όπως νιώθω αυτή τη στιγμή. Είναι πολύ συγκινητικό αυτό που έχω καταφέρει γιατί σκέφτομαι τι έχω περάσει. Όλες τις δυσκολίες, τους τραυματισμούς. Σκέφτομαι και τους δικούς μου που δεν κατάφεραν να είναι εδώ και τους έκανα υπερήφανους», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Πηνελόπη Γκιώνη.

Φυσικά, αναφέρθηκε με τη γνωστή ειλικρίνειά του και στο πώς έζησε τον προκριματικό: «Έζησα τη στιγμή. Έζησα τα πάντα. Ακόμα και τρεις άκυρες να έκανα θα το χαιρόμουνα. Είναι το όνειρο μου που έγινε πραγματικότητα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα».

Σε ό,τι αφορά στον τελικό είπε: «Με την ίδια λογική θα προσπαθήσω να πηδήξω όσο πιο ψηλά μπορώ, να χαρώ τον αγώνα και ό,τι είναι να έρθει ας έρθει».

Ο Μανόλο τέλος είπε: «Μετά από τρία χρόνια που δεν κατάφερνα να κάνω αυτό που μπορούσα, τώρα στο τέλος της σεζόν μπαίνω στον τελικό μιας Ολυμπιάδας παρότι ήμουν και είμαι ακόμα λίγο ακόμα τραυματισμένος είναι κάτι που στο μέλλον θα το σκέφτομαι και θα κλαίω».

Τις ευχές του στον αθλητή-φαινόμενο από τα Σπάτα, έστειλε ο δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου: «Σου στέλνουμε τη θετική μας σκέψη και ευχόμαστε τα όνειρα που κάνεις και οι υψηλοί στόχοι που βάζεις, να γίνονται πραγματικότητα. Καλή τύχη στην προσπάθειά σου, άνοιξε τα φτερά σου και “πέταξε” όσο πιο ψηλά μπορείς!»

«Πάμε για μετάλλιο… η πόλη σου Σπάτα-Αρτέμιδα και όλοι οι Έλληνες μαζί σου», έγραψε σε ανάρτησή του ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Αργυρός.