Ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης ανέφερε σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον ΣΚΑΪ  οτι την Μεγάλη Εβδομάδα θα γίνουν όλες οι πληρωμές που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση εκτάκτως για την στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων, όπως .

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι το επίδομα των 800 ευρώ για τους εργαζομένους, που έχουν υποβάλλει ηλεκτρονική αίτηση, θα πιστωθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς στις 15, 16 και 17 Απριλίου. Υπολογίζουμε ότι οι δικαιούχοι θα ξεπεράσουν τους 500.000, είπε ο Γιάννης Βρούτσης.

Παράλληλα την Μεγάλη Πέμπτη θα καταβληθούν τα 400 από τα 600 ευρώ για την στήριξη των επιστημονικών κλάδων, δηλαδή δικηγόρων κλ.π.

Παράταση στο επίδομα 800 ευρώ Μάιο – Ιούνιο σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους.

Όπως είναι γνωστό το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ καλύπτει μία περίοδο 45 ημερών μέχρι και τις 15 Μαΐου. Έτσι πρόθεση της κυβέρνησης είναι το συγκεκριμένο μέτρο στήριξης προς επιχειρήσεις, που είτε έκλεισαν με κρατική εντολή είτε θεωρούνται πληττόμενες από την κρίση, να επεκταθεί.

Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα θα αναπτύξει μέχρι το καλοκαίρι ένα δημοσιονομικό δίχτυ προστασίας της οικονομίας ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου και θα θέσει σε κίνηση έναν μοχλό ρευστότητας περίπου 10 δισεκ. ευρώ ώστε η υγειονομική κρίση να αφήσει όσο το δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα στην πραγματική οικονομία. Ένα συνολικό πακέτο ύψους 24 δισεκ. ευρώ δηλαδή περίπου 13% του ΑΕΠ του 2019».