Στην πόλη μας, τη μαγευτική Αρτέμιδα βρέθηκαν οι «Γειτονιές στο πιάτο».

Η περιήγηση της εκπομπής του Σκάι στην Αρτέμιδα ξεκίνησε από το «Bakery» ή όπως το έλεγαν παλιά το Κουλουροποιείο! Ένας παλιός, οικογενειακός ξυλόφουρνος βρίσκεται στο ίδιο σημείο εδώ και 43 χρόνια και πλέον έχει περάσει στα χέρια της Ιωάννας που συνεχίζει την παράδοση, υπό το άγρυπνο βλέμμα της μητέρας της.

vivliopoleio
stamataki

Ακολουθεί ο γνωστός σε κατοίκους και μη «Βαγγέλης». Για πολλά χρόνια στην περιοχή της Αρτέμιδας υπήρχαν πολύ λίγα μαγαζιά για φαγητό και τα περισσότερα ήταν καντίνες. Έτσι ξεκίνησε ο Βαγγέλης, ως μια από τις πιο παλιές καντίνες της περιοχής που βρισκόταν τότε πάνω στο βουνό μέχρι που πήρε την απόφαση να κατέβει στην πόλη. Επόμενη στάση στο Nissaki Surf Club, ένα μαγαζί που για χρόνια ήταν γνωστό μόνο στους surfers της περιοχής, αλλά τελικά η τοποθεσία του και η εξαιρετική κουζίνα του το έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο.

Τελευταία στάση της ημέρας, ένα από τα πιο διάσημα μαγαζιά της Αρτέμιδας, το ουζερί, ψαροταβέρνα η Χήρα. Σε μια απομονωμένη γωνιά της παραλίας, η Χήρα ξεκίνησε ως καντίνα για σάντουιτς, πέρασε στο τρίπτυχο σαρδέλα, σαλάτα, τηγανητή πατάτα και πλέον είναι μια από τις καλύτερες ψαροταβέρνες της περιοχής.