Την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου ο Σύλλογος Γυναικών Αρτέμιδος “Αλληλεγγύη” πάει θέατρο

Όποιος ενδιαφέρεται να παρευρεθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς για να παρακολουθήσει την θεατρική παράσταση “Το Μινόρε” μπορεί να επικοινωνήσει στα τηλ: Α. Βασαριωτου 6974085099, Γ. Χασιωτου 6989000860

Περιγραφή:

Μέσα από τη θεατρική μεταφορά του Δημήτρη Χελιώτη, τη μουσική επιμέλεια του Ιεροκλή Μιχαηλίδη, σκηνικά και κοστούμια της Ελένης Μανωλοπούλου, «Το Μινόρε» μάς ταξιδεύει σε έναν κόσμο αναπάντεχα γνώριμο, πλημμυρισμένο με τα τραγούδια που σημάδεψαν την ιστορία του πειραιώτικου ρεμπέτικου.

Φιλίες, έρωτες, μάχη για την επιβίωση, λογοκρισία, διώξεις, αδιέξοδα, επιτυχία. Ό,τι και να πει κανείς για τους ρεμπέτες είναι λίγο. Μιλάει το έργο τους. Μιλούν τα τραγούδια που μας παρηγόρησαν όταν έπρεπε, που μας συνεπήραν κάποια θλιβερά δειλινά, που τα αγαπήσαμε γιατί μας συγκίνησαν. Ακριβώς γι’ αυτό ανεβαίνει το «Μινόρε». Για να μας μιλήσει με τον τρόπο που μόνο το θέατρο μπορεί.

Ένας νεαρός με μόνη περιουσία ένα «ζητιανόξυλο», το μπουζούκι του, φτάνει φυγάς από τη Σύρο στον Πειραιά. Ο ρεμπέτης ξάδερφός του και η κομπανία του τον υποδέχονται. Μια δυναμική Σμυρνιά κι ο τεκές της τον αγκαλιάζουν. Ένα μουσικοθεατρικό οδοιπορικό μέσα στα σκοτάδια και τους καπνούς του Πειραιά του ’30, για τους ρεμπέτες, τους ανυπότακτους, τους ανθρώπους του περιθωρίου, που λυτρώθηκαν μέσα από τη μουσική τους και την έφεραν από «την υπόγεια την ταβέρνα» στα σαλόνια, στις καρδιές μας, στα χείλια μας.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Αλεξανδρα Αιδινη, Άρης Αντωνόπουλος, Γιάννης Εγγλέζος, Κώστας Κοραής, Χριστίνα Μαξουρη, Αντώνης και Θοδωρής Ξηντάρης, Κατερίνα Παπανδρέου, Σταύρος Σβηγκος Γεράσιμος και Όλγα Σκιαδαρέσης, Μαρία Τσίμα, Κυριάκος Σάλης!

 

stamataki