Το έργο ο «Ραφτάκος των λέξεων» επέστρεψε για μερικές ακόμη καλοκαιρινές παραστάσεις στην Αττική.

Πρόκειται για το έργο που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου, που παρουσιάστηκε με επιτυχία τον χειμώνα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από θεατρική ομάδα Μικρός Νότος.

Η επόμενη παράσταση, που μπορούν να παρακολουθήσουν παιδιά από 4 ετών και πάνω, έχει προγραμματιστεί για τις τις 31 Ιουλίου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ραφήνας. Την θεατρική διασκευή και τους στίχους των τραγουδιών έχει κάνει ο Αντώνης Παπαθεοδούλου ενώ η μουσική είναι του Νίκου Πλατύραχου.

Η ιστορία: Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε άλλος ράφτης στην πόλη μα επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις! Διάλεγε προσεχτικά τις λέξεις του για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. Τότε θυμήθηκαν τον Ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν. Γιατί οι λέξεις είναι αυτές που ζεσταίνουν, δροσίζουν και παρηγορούν τελικά κάθε καρδιά.