Ανοίγει στις 25 Αυγούστου η ψηφιακή πλατφόρμα για το North Evia – Samos Pass Σεπτεμβρίου, το καινοτόμο πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα τουρισμού με επιδότηση για τις δύο πληττόμενες περιοχές. Για τις νέες επιταγές τουρισμού που θα διατεθούν σύντομα καθώς και τα έργα αποκατάστασης μίλησαν στην ΕΡΤ ο Χρήστος Τριαντόπουλος, υφυπουργός παρά το Πρωθυπουργό, ο Μιλτιάδης Χέλμης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας – Καρύστου και ο Γιώργος Χατζηδημητρίου, αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου.

Δίχως εισοδηματικά κριτήρια το πρόγραμμα

«Η τρίτη φάση είναι ένα καινοτόμο σχήμα το οποίο έχει μια δυναμική καθώς ότι δεν έχει αξιοποιηθεί από τις άυλες ψηφιακές κάρτες έρχεται και προστίθεται τους επόμενους μήνες. Στόχος μας ήταν να διοχετεύσουμε τον κόσμο τους μήνες που δεν είναι έντονη η δραστηρίοτητα, δηλαδή Ιούλιο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο» δήλωσε στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο κ. Τριαντόπουλος.

stamataki
vivliopoleio

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό τον Σεπτέμβριο προστίθενται άλλες 2.000 κάρτες που δεν αξιοποιήθηκαν στην Εύβοια φτάνοντας συνολικά τις 9.400 κάρτες και 4.400 για τη Σάμο.

«Οι κάρτες της Βόρειας Εύβοιας αντιστοιχούν σε 150 € η κάθε μία τις οποίες ο πολίτης μπορεί να αξιοποιήσει σε καταλύματα, εστιατόρια, μεταφορές. Για την Σάμο το ποσό είναι 300 € λόγω της ακτοπλοϊκής σύνδεσης», είπε ο κ. Τριαντόπουλος.

«Έχουμε περισσότερες από 13.800 άυλες ψηφιακές κάρτες που θα είναι προς διάθεση στις 25 Αυγούστου, με κόστος 2,7 εκατ. ευρώ. Ουσιαστικά είναι ένα κίνητρο για να επισκεφτεί ο κόσμος τα δύο αυτά νησιά που έχουν πληγεί», δήλωσε ο υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργό.

Για τη συμμετοχή στο North Evia – Samos Pass δεν απαιτούνται εισοδηματικά κριτήρια με μόνη προϋπόθεση να μην είναι κάτοικοι της περιοχής.