Με μοναδικό θέμα ημερησίας διατάξεως την συζήτηση επί του θέματος «Μελέτη Διευθέτησης – οριοθέτησης ρέματος Ραφήνας» και την λήψη απόφασης για περαιτέρω ενέργειες, θα πραγματοποιηθεί η 9η συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Σπάτων.

Τη Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19.00 συνεδριάζει το Συμβούλιο της Κοινότητας Σπάτων – Λούτσας, στο Δημοτικό Κατάστημα Β. Παύλου 108 & Φλέμινγκ, Σπάτα.

Το έργο, αρχικού προϋπολογισμού περίπου 100 εκατ. ευρώ, δρομολογείται εδώ και πολλά χρόνια από το υπουργείο Υποδομών. Αφορά στα τελευταία 15 χλμ του ρέματος, από τη λεωφόρο Σπάτων μέχρι την εκβολή του στη Ραφήνα και περιλαμβάνει την εκβάθυνση και διαπλάτυνση του ρέματος και τη μετατροπή της κοίτης του από φυσική σε τεχνητή, με επένδυση από λιθοπλήρωτα συρματοκιβώτια (κιβώτια από πλέγμα που περιέχουν πέτρες).

Η Περιφέρεια, τον Απρίλιο του 2018 γνωμοδότησε θετικά στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου, υποστηρίζοντας ότι το έργο θα συμβάλλει στην οριστική επίλυση των προβλημάτων της περιοχής, απομακρύνοντας οριστικά τον κίνδυνο πλημμύρας.

Μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί το θέμα των απαλλοτριώσεων για εκτάσεις εκατέρωθεν του ρέματος.

Υπενθυμίζουμε ότι το Τοπικό Συμβούλιο Σπάτων απαρτίζεται από τους Αρβανιτίδου Αικατερίνη, Μπέκα Νικόλαο, Ευκαρπίδη Κωνσταντίνο, Μπίμπιζα Νικόλαο, Μαργέτη Αθανάσιο, Μαυρογιώργη Εμμανουήλ, Σοφρώνη Ιωάννη Χρυσόστομο, Νιαστή Κωνσταντίνο, Κατσούλη Δημήτριο Μάριο, Λουκά Ευδοκία και Φράγκο Αναστάσιο (Πρόεδρος).

Όλες οι συνεδριάσεις είναι ανοιχτές στους πολίτες.

Δηλωση δημαρχου Ραφηνας για το θεμα του ρεματος τον Σεπτεμβρη.