«Το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε οριστικά να τελειώνουμε με την περιπέτεια του COVID. Είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναπάρουμε στα χέρια μας τον έλεγχο των ζωών μας. Να αγκαλιάσουμε και να αγκαλιαστούμε με τους ανθρώπους που αγαπάμε. Να ξαναπάρει μπροστά η οικονομική δραστηριότητα», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εμβολιάστηκε κατά της COVID-19 το μεσημέρι της Κυριακής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “Αττικόν”.

Εκτίμησε ότι «Όλα αυτά πιστεύω ότι θα γίνουν πράξη μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2021, για να μπορέσουμε αυτήν την εμβληματική χρονιά που ξεκινάει σε λίγες ημέρες για τη χώρα μας – 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης – να γράψουμε ξανά νέες σελίδες αισιοδοξίας στην Ιστορία του τόπου μας».

«Μέσα στους επόμενους μήνες, ο σκοπός μας είναι να εμβολιάσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Και πιστεύω ότι καθώς ο εμβολιασμός θα προχωρά και καθώς θα διαπιστώνουμε ότι το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές αλλά και αποτελεσματικό και αυτοί οι συμπολίτες μας οι οποίοι, σήμερα, με καχυποψία μπορεί να αντιμετωπίζουν την προοπτική του εμβολιασμού, θα πείθονται ότι αυτό είναι το σωστό», σημείωσε ο Πρωθυπουργός.