Έκκληση για την οικονομική ενίσχυση της μικρής Βιολέτας από την Κρήτη, η οποία διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο και υδροκεφαλία και έπειτα από σειρά χειρουργικών επεμβάσεων, δίνει “μάχη” για τη ζωή της, απευθύνει η οργάνωση “Φροντίδα για το Παιδί”.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook, «Η μοίρα έδειξε το πιο σκληρό της πρόσωπο στην μόλις τριών ετών Βιολέτα από την Κρήτη, που διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο και υδροκεφαλία τον Αύγουστο του 2019.

Η μικρή Βιολέτα είχε ανεβάσει πολύ υψηλό πυρετό και έπειτα από πολλαπλές εξετάσεις, οι γιατροί είπαν ότι έχει έναν τεράστιο όγκο στο κεφαλάκι της και αφού το κοριτσάκι έπεσε σε κώμα, μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο  στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου. Εκεί τοποθέτησαν βαλβίδα στο κεφαλάκι της και πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλο χειρουργείο, το οποίο διήρκησε 8 ώρες.

Το παιδάκι έμεινε στην εντατική για ένα μήνα και έπειτα ξεκίνησαν χημειοθεραπείες. Ο νευροχειρουργός είπε στην μητέρα του παιδιού ότι έχει αφαιρέσει ένα μεγάλο μέρος του όγκου και ότι έχει παραμείνει ένα μικρό κομμάτι στο στέλεχος του εγκεφάλου, το οποίο πρέπει να αφαιρεθεί με ένα δεύτερο χειρουργείο, όταν τελειώσουν οι χημειοθεραπείες.

Η μητέρα όμως είχε τις αμφιβολίες της και δεν ήθελε το παιδάκι να χειρουργηθεί στο ίδιο νοσοκομείο και είχε αρχίσει να αναζητά άλλον γιατρό. Όταν έμαθαν οι γιατροί ότι η μητέρα ετοιμάζεται να φύγει, της είπαν ότι δεν θα τους αναλάβουν ξανά αν το κάνει. Η μητέρα φοβισμένη και μόνη αποφασίζει να αφήσει το παιδάκι να χειρουργηθεί για δεύτερη φορά  στο ίδιο νοσοκομείο.

Μετά το χειρουργείο το παιδάκι παραμένει για 6 μήνες στην εντατική και συνεχίζει για 30 μέρες τις ακτινοβολίες. Για άλλη μια φορά, ο γιατρός ισχυρίζεται ότι αυτή την φορά έχει αφαιρέσει όλον τον όγκο, ενώ την ίδια στιγμή στη εντατική έλεγαν στην μητέρα ότι το παιδάκι έχει ακόμα τον όγκο και ότι θα δεν θα ζήσει.

Μετά από διαρκή αναζήτηση, η μητέρα βρίσκει σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης έναν πολύ καλό και εξειδικευμένο γιατρό στην παιδοογκολογία και αποφασίζει να μεταφέρει το παιδάκι στη Θεσσαλονίκη.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο της Κρήτης δεν άφηναν το κοριτσάκι  να φύγει από το νοσοκομείο, είχαν πει στην μητέρα ότι έχουν χάσει τον φάκελο της μικρής και ότι το παιδάκι δεν θα ζούσε ό,τι και να έκανε η μητέρα.

Τελικά το κοριτσάκι στις 08.05.2020 μεταφέρεται με ειδικό αεροσκάφος και συνοδεία γιατρών στη Θεσσαλονίκη. Η κατάσταση πριν την μεταφορά ήταν πολύ επιβαρυμένη, με μόνιμη εξάρτηση από μηχανισμό αερισμού και σοβαρά νευρολογικά ελλείμματα. Δεν υπήρξε επιδείνωση κατά τη μεταφορά. Το κοριτσάκι ήταν σε κωματώδη κατάσταση, χωρίς αυτόματο άνοιγμα ματιών.

Κατά την εισαγωγή στην ιδιωτική κλινική έγιναν όλες οι απαραίτητες  εξετάσεις και διαπιστώνεται ότι και στα δύο χειρουργεία που είχαν γίνει  στην Κρήτη, ο όγκος δεν είχε αφαιρεθεί. Στις 09.05.2020 πραγματοποιείται ένα πολύωρο και δύσκολο χειρουργείο, όπου ο γιατρός καταφέρνει να αφαιρέσει όλον τον όγκο από το κεφαλάκι της μικρής Βιολέτας. Μετεγχειρητικά, η μικρή Βιολέτα παρέμεινε στην μονάδα εντατικής θεραπείας, με βελτίωση της κλινικής εικόνας.

Στις 22.05.2020 διενεργήθηκε διαδερμική γαστρονομία, η μικρή παραμένει με μόνιμη εξάρτηση από μηχανισμό αερισμού λόγω επεισοδίων αποκορεσμού οξυγόνου.

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του παιδιού διαπιστώθηκε ότι το παιδάκι έχει κολλήσει ένα μικρόβιο (ψευδομονάδα). Έγιναν 5 χειρουργεία λόγω του μικροβίου, αφαιρέθηκε η υπάρχουσα βαλβίδα που υπήρχε στο κεφαλάκι του παιδιού και διενεργήθηκε εμφύτευση νέας βαλβίδας. Εξαιτίας του μικροβίου κινδύνεψε πολλές φορές το παιδάκι να χάσει την ζωή του, με πολλές ανακοπές.

Αυτή την στιγμή το κοριτσάκι έχει αρχίσει σιγά-σιγά να συνέρχεται, έχει όμως ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της. Χρειάζεται θεραπείες, οι οποίες δεν μπορούν ακόμα να πραγματοποιηθούν, λόγω του ότι το παιδάκι έχει ακόμα πολύ εξασθενημένο οργανισμό.

Η νοσηλεία του παιδιού πρέπει να συνεχιστεί και ο λογαριασμός της νοσηλείας έχει φτάσει ήδη στα 50.000 ευρώ. Η μητέρα έχει πουλήσει όλα τα υπάρχοντα της, για να δώσει το ποσό, έχει καταφέρει να εξοφλήσει ένα μικρό μέρος του χρηματικού ποσού, όμως ακόμα χρωστάει 50.000 ευρώ και επιπλέον πρέπει να δίνει 1.300 ευρώ τη βραδιά για να συνεχιστεί η νοσηλεία της μικρής. Η μητέρα του παιδιού είναι  ολομόναχη και όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν εργάζεται, για να είναι δίπλα στο κοριτσάκι της.»

Όποιος ενδιαφέρεται και μπορεί να στηρίξει τη μικρή Βιολέτα, επικοινωνήστε με την οργάνωση “Φροντίδα για το Παιδί” στο inbox (να στείλετε μήνυμα στην σελίδα για ποιο παιδάκι θέλετε να πηγαίνουν τα χρήματα επειδή στηρίζει και άλλα παιδάκια). Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα!

Όταν καταθέτετε, γράψτε σαν αιτιολόγηση: ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ και θα στείλετε στο inbox στη σελίδα της οργάνωσης “Φροντίδα για το Παιδί”: την πλήρη διεύθυνση της πόλη σας και την ημερομηνία για να αποστείλουν την απόδειξη.