Με το μετάλλιο “Αστυνομικός Σταυρός” τιμήθηκαν οι δύο αστυνομικοί που, με κίνδυνο της ζωής τους, έσωσαν μία ηλικιωμένη που είχε εγκλωβιστεί μέσα στο φλεγόμενο σπίτι της, στην Αρτέμιδα.

Ήταν 4 Ιανουαρίου του 2018, γύρω στις 7.30 το απόγευμα όταν ο Αρχιφύλακας Αργύρης Μουρτίκας και ο Υπαρχιφύλακας Σπύρος Σταμουκώστας, εκτελώντας περιπολία στην περιοχή μας, βρέθηκαν στο σημείο της πυρκαγιάς σε σπίτι. Όταν αντιλήφθηκαν πως κινδύνευε μία γυναίκα, όρμησαν μέσα στο σπίτι και με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας, εντόπισαν μία 92χρονη που είχε εγκλωβιστεί και την έβγαλαν με ασφάλεια έξω από το φλεγόμενο κτίριο.

vivliopoleio
stamataki

Σε μία ειδική λιτή τελετή, λόγω κορονοϊού, που πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Αθηνών, απονεμήθηκαν μετάλλια με αντίστοιχα διπλώματα “Αστυνομικός Σταυρός” στους δύο ήρωες για την αυτοθυσία που επέδειξαν.

Τα αστυνομικά μετάλλια απένειμε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Γεώργιος Γιάννινας, ο οποίος στην ομιλία του, εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας, εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα θερμά του συγχαρητήρια προς τους αστυνομικούς.

Η απονομή των Αστυνομικών Μεταλλίων πραγματοποιήθηκε παρουσία του Διευθυντή της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, Ταξίαρχου Κουτσιβίτη Κωνσταντίνου και μελών της οικογένειας των τιμώμενων αστυνομικών.

Η απονομή του “Αστυνομικού Σταυρού” πραγματοποιήθηκε μετά την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο αναγνώσθηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και αφορά εξαίρετη δραστηριότητα την οποία επέδειξαν οι τιμώμενοι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια των καθηκόντων τους, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή τους σε κίνδυνο.