Άρχισαν οι εργασίες καθαρισμού του οικοπέδου στον Νέο Βουτζά, όπου είχαν συγκεντρωθεί εδώ και έναν χρόνο 20.000 τόνοι καύσιμης ύλης από το πυρόπληκτο Μάτι και τη γύρω περιοχή.

Φωτογραφία ΠΡΙΝ :

stamataki

«Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε προχθές και έδωσε τη δυνατότητα στην κεντρική διοίκηση να παρεμβαίνει εκτάκτως για να αντιμετωπίζει τις συνέπειες φυσικών καταστροφών, ήδη από σήμερα το πρωί, συνεργεία έσπευσαν στην περιοχή και καθαρίζουν την έκταση στην οποία είχαν συγκεντρωθεί κορμοί δέντρων και εύφλεκτα υλικά» αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου.

Σχετικό άρθρο εδώ https://artemidanews.gr/ameses-paremvaseis-mati-praxi-nomothetikoy/

Φωτογραφίες ΤΩΡΑ :

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου, Βαγγέλη Μπουρνού, ο συνολικός όγκος της υπολογίζεται σε 80 – 100.000 κυβικά και η απομάκρυνσή της θα έχει ολοκληρωθεί σε 30 – 45 μέρες. Όπως εξήγησε, από αύριο θα γίνει η περίφραξη του χώρου και θα εγκατασταθούν κλαδοθρυμματιστές – χορηγία πέντε εταιρειών – για την υπόλοιπη καμένη οργανική ύλη που είναι συγκεντρωμένη εκεί και η οποία, μετά την επεξεργασία, θα μεταφερθεί σε τσιμεντοβιομηχανίες για να χρησιμοποιηθεί ως βιομάζα.