Η μοναστηριακή εκδοχή της μακαρονάδας με ξηρούς καρπούς, είναι ενα πιάτο, εξαιρετικής γεύσης και αποδεδειγμένης θρεπτικής αξίας, καθώς τόσο τα αμύγδαλα, όσο και τα καρύδια, είναι, μεταξύ άλλων, πλούσια σε Ω3 λιπαρά, πρωτείνες, φυτικές ίνες, μαγνήσιο, φώσφορο και φυλλικό οξύ.

Τα υλικά:

  • 1 φλιτζάνι τριμμένα αμύγδαλα και καρύδια
  • 1/2 κιλό μακαρόνια
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα

Εκτέλεση:

Βράζουμε κανονικά τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε. Τα βάζουμε σε μπολ και τα ανακατεύουμε με τριμμένα αμύγδαλα, καρύδια καθώς και λίγη κανέλα. Το φαγητό σερβίρεται ζεστό.

Πηγή: monastiriaka.gr