Επειδή υπάρχει μια έντονη παραφιλολογία, με την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σπάτων, η Δημοτική Σύμβουλος της ΑΝ.Α.Σ.Σ.Α Ελένη Φράγκου, η οποία προέρχεται από τον χώρο υγείας, θέλησε να παρέμβει για την αντιμετώπιση αυτής της επικίνδυνης, όπως τη χαρακτηρίζει, φημολογίας!

Η ίδια υποστηρίζει ότι η λειτουργία του Κέντρου Υγείας είναι η συνήθη, όπως κάθε Αύγουστο. Η μείωση και η αναβολή κάποιων τακτικών ιατρείων για ένα χρονικό διάστημα (όχι των επειγόντων), είχε σχέση με την υποχρέωση του προσωπικού να πάρει το υπόλοιπο των κανονικών αδειών.

Ιδιαίτερα φέτος με την μη δυνατότητα του προσωπικού να απουσιάσει για σειρά μηνών λόγο covid-19 και λόγο της αυξημένης πιθανότητας να επαναληφθεί από τον Σεπτέμβρη, έπρεπε σε δυο μήνες να πάρουν όλοι την άδεια τους. Το μοναδικό θετικό κρούσμα covid-19 προσωπικού μας, αφορούσε συνάδελφο που τελούσε σε πολυήμερη κανονική άδεια και διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια αυτής!

Λαμβάνοντας υπόψη ότι μιλάμε για περίπου 80 άτομα προσωπικό, που ασταμάτητα όλο το 24ωρο είδαν σε 150 ημέρες, περισσότερα από 9.000 περιστατικά ή μη ύπαρξη κρούσματος σε σχέση με την λειτουργία του Κέντρου Υγείας, παρά τα προβλήματα και την ένταση, αποτελεί επιτυχία του προσωπικού του, σύμφωνα με την ανάρτηση της κας Φράγκου η οποία προσθέτει:

“Υπάρχουν προβλήματα όπως πάντοτε, τα οποία τα έχει επιτείνει η διαδικασία που πρέπει να τηρείται κατά την προσέλευση των συμπολιτών μας, λόγο covid-19 και για προστασία των ευπαθών ομάδων. Υπάρχει χρονικό άπλωμα των ραντεβού για αποφυγή συνωστισμού, ταλαιπωρία και αναμονή στην είσοδο, καθώς υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος ανά περιστατικό κ.α.

Δεν έχουμε όμως κλείσει, ούτε έχουμε μολυνθεί όλοι, ούτε έχουμε τραγικές ελλείψεις ιατρών και προσωπικού (μας λείπουν λέει 57 ιατροί, απορώ που θα χωράγαμε) όπως διαδίδουν κάποιοι. Υπάρχουν συγκεκριμένες ελλείψεις, που εάν δεν τις προσδιορίσουμε σωστά στην πραγματική τους βάση και δυνατότητες και παίζουμε με το θέμα παιχνίδια πολιτικά, μόνο θα χάσουμε.

Έρχεται ο χειμώνας δεν ξέρουμε τι μπορεί να καλεστούμε να αντιμετωπίσουμε, πρέπει να είμαστε όλοι σοβαροί! Αναγκαζόμαστε οι Δημοτικοί Σύμβουλοι οι προερχόμενοι από το χώρο υγείας να παρέμβουμε για την αντιμετώπιση μια επικίνδυνης φημολογίας”.

Ανάρτηση για το ίδιο θέμα έκανε και ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Λάμπρου: