Στις 10 Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού κατά της COVID-19 παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η πρώτη παραλαβή εμβολίων στη χώρα μας αναμένεται στις 13 του μήνα και οι εμβολιασμοί των παιδιών που ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλιακή ομάδα θα ξεκινήσουν στις 15 Δεκεμβρίου.

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και σε Νοσοκομεία, ενώ σταδιακά θα προστίθενται περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα και Κέντρα Υγείας.

Σε πρώτη φάση θα υπάρξουν εμβολιαστικά κέντρα για τα παιδιατρικά εμβόλια σε 75 περιοχές της Ελλάδος. Παραδείγματος χάρη στην Αττική οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε πέντε εμβολιαστικά σημεία. Στο Παίδων “Αγία Σοφία”, στο Παίδων Πεντέλης, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο Κέντρο Υγείας Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.

Επίσης, στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, θα εφαρμοστούν “καταδρομικοί εμβολιασμοί”, όπως έγινε με την πρώτη και τη δεύτερη δόση, ενώ αναλυτικές οδηγίες θα υπάρξουν από την Παρασκευή στο emvolio.gov.gr.

stamataki