Στον 21ο αιώνα η εργασία από το σπίτι να εξακολουθεί να αποτελεί ταμπού για πολλές επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Ωστόσο, στο εξωτερικό τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Υπό τον φόβο της εξάπλωσης της επιδημίας κορονοϊού (COVID-19), τεχνολογικοί κολοσσοί συστήνουν στους εργαζόμενους να εργάζονται από το σπίτι, εφόσον αυτό είναι εφικτό, για προληπτικούς λόγους.

stamataki

Η Apple ζήτησε την Παρασκευή από τους υπαλλήλους της στην έδρα της εταιρείας, στη Silicon Valley της Καλιφόρνια, να εργάζονται προσωρινά από το σπίτι τους, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων προφύλαξης.

Είχε προηγηθεί σύσταση των Αρχών της κομητείας Σάντα Κλάρα, όπου βρίσκεται το “Apple Park” που απασχολεί 12.000 ανθρώπους, προς τις μεγάλες εταιρείες να εξετάσουν το ενδεχόμενο της τηλε-εργασίας και να αναζητήσουν τρόπους προκειμένου να μην έρχονται σε στενή επαφή οι εργαζόμενοι. Μέχρι και την Πέμπτη είχαν καταγραφεί 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη συγκεκριμένη κομητεία.

Εκτός της Apple, ανάλογες συστάσεις στους υπαλλήλους τους για εργασία από το σπίτι έχουν κάνει και άλλοι τεχνολογικοί κολοσσοί, όπως οι: Alphabet (μητρική της Google), Amazon, Facebook, Twitter και Hewlett-Packard.