Πέμπτη, 16 Απριλίου, 2026
More

    Latest Posts

    Κορονοϊός: Τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα

    Η έκρηξη των νέων κρουσμάτων κορονοϊού έφερε πέντε ημέρες νωρίτερα την επιβολή των περιοριστικών μέτρων, που επρόκειτο να ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου.

    Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας, το ωράριο λειτουργίας για τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα σταματά τα μεσάνυχτα, δεν θα υπάρχουν όρθιοι πελάτες, αλλά μόνο καθήμενοι και έως 6 άτομα ανά τραπέζι και μάλιστα δίχως να υπάρχει μουσική.

    Για την βραδιά της αλλαγής χρόνου, τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα κλείσουν όχι τα μεσάνυχτα αλλά στις 02:00, ενώ θα ισχύσουν όλα τα ανωτέρω μέτρα. Σημειώνεται πως απαγορεύονται πάρτι σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους. Τέλος, ο κ. Πλεύρης έκανε ισχυρή σύσταση για τεστ από όλους πριν από το γιορτινό τραπέζι.

    Απαγορεύονται πάρτι σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

    Επίσης αποφασίστηκε:

    • Ποσοστό πληρότητας 10% στα γήπεδα, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα, θα κλείσουν τελείως.
    • Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η οποία θα φτάνει έως το 50% (από 20% σήμερα), η οποία θα εφαρμοστεί παράλληλα με κυλιόμενο ωράριο.

    «Τα δεδομένα μας κάνουν να αισιοδοξούμε για την πορεία της πανδημίας, αλλά δεν μας οδηγεί σε κανέναν εφησυχασμό. Έχουμε την κοινωνία και την οικονομία ανοιχτή και θεωρούμε ότι αν τα μέτρα εφαρμοστούν στο σύνολό τους έως τα μέσα Ιανουαρίου, θα μας επιτρέψουν να επανέλθουμε πλήρως στην κανονική ζωή. Αισιοδοξούμε ότι θα καταφέρουμε να κρατήσουμε και το ΕΣΥ σε υψηλό βαθμό παροχής υπηρεσιών», τόνισε ο Υπουργός Υγείας.

    Latest Posts

    spot_imgspot_img

    Don't Miss

    Stay in touch

    To be updated with all the latest news, offers and special announcements.