Ένας σκύλος στο Χονγκ Κονγκ βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό (COVID-19), ο οποίος έχει σκοτώσει τουλάχιστον 2.859 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο τους τελευταίους δύο μήνες.

Αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) επιβεβαίωσε πως ο ιός ανιχνεύθηκε “σε χαμηλά επίπεδα” στον σκύλο ενός ασθενή.

Επιστήμονες από το Χονγκ Κονγκ δεν είναι βέβαιοι εάν ο σκύλος έχει πράγματι μολυνθεί ή αν κόλλησε τον ιό από κάποια μολυσμένη επιφάνεια.

Ο σκύλος, ράτσας Πομεράνιαν, φέρεται να ανήκει σε μία 60χρονη, η οποία παρουσίασε συμπτώματα στις 12 Φεβρουαρίου και εν συνεχεία βρέθηκε θετική στον νέο κορονοϊό.

Για προληπτικούς λόγους, οι Αρχές του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσαν πως τα κατοικίδια των ασθενών που έχουν διαγνωσθεί θετικοί στον COVID-19 θα τίθενται σε “καραντίνα” σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Εξ όσων γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, αν και ο νέος κορονοϊός φέρεται να μεταδόθηκε στον άνθρωπο από ζώο (ως πιθανότερη εκδοχή από νυχτερίδα), οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως δεν υπάρχουν στοιχεία ότι μπορεί να μολύνει κατοικίδια, όπως σκύλους ή γάτες.

Πρέπει να σημειωθεί, τέλος, πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέβασε σε “πολύ υψηλό” το επίπεδο της απειλής που συνιστά ο νέος κορονοϊός (COVID-19), καθώς περίπου 50 χώρες στον κόσμο έχουν καταγράψει κρούσματα.