Ραγίζει καρδιές η ιστορία μίας οικογένειας στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, όπου μία μητέρα και ο γιος της πέθαναν από επιπλοκές της νόσου COVID-19… με διαφορά λίγων ημερών!

1.700 ασθενείς με κορονοϊό έχουν καταλήξει, μέχρι τώρα, στο Νιου Τζέρσεϊ, ενώ συνολικά στις ΗΠΑ οι νεκροί ξεπερνούν τις 18 χιλιάδες.

stamataki

Η Κάρολιν Μάρτινς-Ριτζ πέθανε στα τέλη Μαρτίου. Υπήρξε μία αφοσιωμένη μητέρα για τον Τόμας, ο οποίος είχε σύνδρομο Down.

Περίπου μία εβδομάδα αργότερα, ανήμερα των 30ων γενεθλίων του, ο Τόμας Μάρτινς έφυγε από τη ζωή, χτυπημένος από τον φονικό ιό.

«Η Κάρολιν ήταν προσκολλημένη στον Τόμας και ο Τόμας σε εκείνη, επίσης. Ήταν πάρα πολύ κοντά. Ήταν ολόκληρος ο κόσμος για εκείνη και, όπως είπα, εκείνη ήταν επίσης το ίδιο για αυτόν», δήλωσε η Ντάνα Ρήγκαν, επικεφαλής ενός προγράμματος για άτομα με ειδικές ανάγκες, στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο PIX11.

Λίγες ώρες, πριν ο Τόμας αφήσει την τελευταία του πνοή, τα μέλη του προγράμματος βιντεοσκόπησαν μέσω τηλεδιάσκεψης το “Happy Birthday” για να του το δείξει η Ντάνα Ρήγκαν.

«Είχα την ευκαιρία να μιλήσω στον Τόμας για λίγο και να του πω ορισμένα νέα. Έβαλα το βίντεο να παίξει, προκειμένου να μας ακούσει να του ευχόμαστε για τα γενέθλιά του», είπε η Ρήγκαν, που γνώριζε την οικογένεια επί μία δεκαετία.

Ο Τόμας Μάρτινς πέθανε λίγες ώρες αργότερα. Ο πατριός και η αδελφή του θρηνούν για την διπλή απώλεια.

Η Ντάνα Ρήγκαν προσπαθεί να παρηγορήσει την οικογένεια λέγοντας πως μητέρα και γιος είναι ξανά μαζί: «Νομίζω ότι ήξερε πως θα ήταν πιο ευτυχισμένος κοντά της».