“ΕμβολιάΖΩμαι γιατί ΝοιάΖΩμαι”, ήταν το μήνυμα των φυλλαδίων που μοίρασαν την Κυριακή εθελοντές της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στις γειτονιές της Αττικής.

Μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, καλεί τους πολίτες να υιοθετήσουν και να προωθήσουν το μήνυμα για τον εμβολιασμό για τον SARS-CοV-2. Μάλιστα, επισημαίνει πέντε λόγους για τους οποίους οι πολίτες πρέπει να κάνουν το εμβόλιο.

 1. Παγκοσμίως η πανδημία μέσα σε έναν χρόνο:
  – έχει προκαλέσει σχεδόν 74.000.000 θετικά κρούσματα
  – έχει οδηγήσει σε 1.663.474 θανάτους (μέχρι τώρα)
 2. Στη χώρα µας η πανδημία σε λιγότερο από έναν χρόνο
  – έχει προκαλέσει σχεδόν 130.485 θετικά κρούσματα
  – έχει οδηγήσει σε 4.102 θανάτους (μέχρι τώρα)
 3. Υπάρχουν λίγα θεραπευτικά φάρμακα
 4. Δεν γνωρίζουμε εάν όσοι ανέρρωσαν έχουν ανοσία και για πόσο διάστημα
 5. Διαθέτουμε ήδη ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια.

«Στις αρχές του νέου έτους μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία καθώς η επιστήμη έχει το μεγαλύτερο όπλο ενάντια στον αόρατο εχθρό, τον εμβολιασμό. Η έναρξη της Εθνικής Εκστρατείας Εμβολιασμού για τον SARS-CοV-2, ευελπιστούμε ότι σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της πανδημίας που απείλησε την ανθρωπότητα. Ωστόσο πρέπει να τονιστεί ότι για τους επόμενους μήνες θα παραμείνουν ιδιαίτερα σημαντικά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε σχολαστικοί, στην αυστηρή τήρηση των μέτρων προφύλαξης, ειδικά για αυτό το διάστημα, της εορταστικής περιόδου. Όλοι μαζί αξιοποιώντας τα μέσα που μας δίνει η επιστήμη, θα νικήσουμε τον αόρατο εχθρό και τον χρόνο που έρχεται θα πάρουμε πίσω τη ζωή μας», αναφέρει ο κ. Πατούλης.

stamataki