Κορονοϊός: έφθασε στο αεροδρόμιο των Σπάτων υγειονομικό υλικό

0
62

Μεγάλη ποσότητα μέσων ατομικής προστασίας, παραγγελία του ελληνικού Δημοσίου, αφίχθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με ειδικά ναυλωμένη πτήση.

Το υγειονομικό υλικό που παραλήφθηκε αποτελείται από 250.000 προστατευτικές μάσκες FPP2, 125.000 στολές προστασίας τύπου Tyvec, 200.000 ποδονάρια, 30.000 γυαλιά και 20.000 ασπίδες.

leuki
dianastore

Παρών στην παραλαβή του υλικού ήταν ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρη Δημητριάδη και τον Πρόεδρο της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε, μεταξύ άλλων: “Μέσα σε αυτή την παγκόσμια μάχη και την έλλειψη υλικών, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε άλλο ένα μεγάλο φορτίο προμηθειών μέσων ατομικής προστασίας, αυτή τη φορά για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με χρήματα του ελληνικού Δημοσίου. Πρόκειται για 250.000 ειδικές μάσκες FPP2, ολόσωμες στολές Tyvec που έχουν ανάγκη οι γιατροί και οι νοσηλευτές στις ΜΕΘ, 200.000 ποδονάρια, γυαλιά και ασπίδες”.

stamataki
bestseller
vivliopoleio
coavacafe
graffitykey