Κορονοϊός: Ανησυχία εκφράζει ο ΙΣΑ και ζητά επιπλέον μέτρα πρόληψης

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προτείνει, μεταξύ άλλων, να εξεταστεί το ενδεχόμενο να κλείσουν προσωρινά σχολεία και Πανεπιστήμια.

0
41

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) εκφράζει την ανησυχία του για τον εντοπισμό νέων κρουσμάτων κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας και συνιστά ψυχραιμία αλλά και εγρήγορση. Ο ΙΣΑ τονίζει την ανάγκη να δοθεί βαρύτητα στην πρόληψη τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε συλλογικό προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά του ιού στο γενικό πληθυσμό.

Ειδικότερα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά τα εξής :

leuki
dianastore
  1. Να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα από τις αρμόδιες Αρχές σε χώρους και δραστηριότητες στους οποίους επικρατεί συγχρωτισμός και ευνοείται η μετάδοση του ιού.
  2. Να εξεταστεί το ενδεχόμενο να κλείσουν προσωρινά τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια στις Περιφερειακές Ενότητες στις οποίες έχουν εντοπιστεί κρούσματα, όπως συνιστά ομάδα επιστημόνων.
  3. Να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας για να ανταπεξέλθει σε περίπτωση επιδημίας. Να γίνουν άμεσα προσλήψεις και να ανοίξουν οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ.
  4. Να διασφαλιστούν ασφαλείς συνθήκες για το υγειονομικό προσωπικό που είναι εκτεθειμένο και αποτελεί ομάδα υψηλού κινδύνου για νόσηση από τον ιό.

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, τόνισε τα εξής: «Η Πολιτεία και η επιστημονική κοινότητα έχουν αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα το ζήτημα της θωράκισης της χώρας από τον κορωνοϊό με σοβαρότητα, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα. Ωστόσο στο ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο για τη διασπορά του ιού, στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα, είναι αποφασιστικής σημασίας να ενισχυθεί η πολιτική πρόληψης για να κερδηθεί χρόνος, προκειμένου να προετοιμαστεί το σύστημα Υγείας για την επιδημία και να βελτιωθεί ο καιρός, γεγονός που μπορεί να παίξει αποφασιστικό ρόλο στην αναχαίτιση του ιού. Για τον λόγο αυτόν καλούμε τις Αρχές να εξετάσουν το ενδεχόμενο λήψης επιπρόσθετων μέτρων για χώρους και δραστηριότητες με συγχρωτισμό, καθώς και για τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια των περιοχών που έχουν κρούσματα».

bestseller
stamataki
coavacafe
graffitykey
vivliopoleio