Κορονοϊός: 27 νέα κρούσματα και 53 θάνατοι

0
33

Άλλοι 27 άνθρωποι στη χώρα μας συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τα κρούσματα κορονοϊού.

Επίσης, άλλοι 23 άνθρωποι, που βρίσκονται στη Δομή Φιλοξενίας προσφύγων στη Ριτσώνα, βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19.

Ωστόσο, δεν ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας το σύνολο των κρουσμάτων στην Ελλάδα, τα οποία ήταν 1.514, καθώς υπάρχουν αυξημένα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο, που βρίσκεται “δεμένο” στο λιμάνι του Πειραιά. Συγκεκριμένα, 119 δείγματα βρέθηκαν θετικά στον ιό, ενώ 2 δείγματα αποδείχθηκαν ακατάλληλα.

Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο. Συνολικά οι νεκροί στη χώρα μας ανέρχονται σε 53. Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων είναι τα 72 έτη. Το 94% αυτών είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν πάνω από 70 ετών.

Επίσης, 91 άνθρωποι βρίσκονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείων αναφοράς. Οι 16 εξ αυτών είναι γυναίκες, ενώ οι υπόλοιποι είναι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 65 έτη και το 75% εξ αυτών έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Το ευτυχές γεγονός είναι ότι άλλοι εννέα άνθρωποι κατάφεραν να κερδίσουν τη μάχη, καθώς βγήκαν από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, στις οποίες νοσηλεύονταν.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, το πρώτο κρούσμα κορονοϊού εντοπίστηκε στη Μύκονο. Πρόκειται για 62χρονη γυναίκα, η οποία εξετάστηκε στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου. Γι αυτό “παγώνουν” για δύο εβδομάδες όλες οι οικοδομικές δραστηριότητες στο νησί.

bestseller


Δείτε πρώτοι τα νέα στο Google Newscoavacafe
vivliopoleio
graffitykey