Πλησιάζει σιγά σιγά ο καιρός κατά τον οποίο, οι δικαιούχοι εργαζόμενοι και μη θα μπορέσουν να κάνουν αίτηση για το voucher δωρεάν διακοπών «Kοινωνικός Τουρισμός 2023», με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τις αρχές Ιουνίου.
Το πρόγραμμα αφορά και εργαζόμενους και άνεργους, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους δύνανται να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα.
Οι υπόλοιποι είναι δικαιούχοι του voucher Κοινωνικού Τουρισμού μία φορά κάθε δύο χρόνια.

Αναφορικά με τους δικαιούχους, το πρόγραμμα αφορά εκείνους που:

  • Πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι/-ες 50 ημέρες εργασίας.
  • Έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.
  • Έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).

Aντίθετα, το voucher δεν δικαιούνται:

stamataki
  • Οι επιλεγέντες δικαιούχοι – ωφελούμενοι στο πλαίσιο των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2022-2023, ανεξαρτήτως από το αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι.
  • Οι δικαιούχοι – ωφελούμενοι συναφούς παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο υλοποίησης του προγράμματος, ως αυτή ορίζεται στην παρ. 1 του άρθρου 3 της παρούσας.
Πηγή: Reporter.gr