Κοινωνικό μέρισμα 2019 : Ποσά και δικαιούχοι

0
graffitykey
coavacafe
arhontikon

Οριστική είναι η απόφαση για την καταβολή της νέας ενίσχυσης. Το Κοινωνικό θα δοθεί περί τα τέλη Δεκεμβρίου και θα αφορά χιλιάδες πολίτες, με προτεραιότητα τους οικονομικά ασθενέστερους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προσδιόρισε στα 300 εκατ. ευρώ το ποσό το οποίο αναμένεται να καταβληθεί. Τόνισε χαρακτηριστικά: «στόχος είναι να βοηθήσουμε τους μη έχοντες. Θα δούμε στο τέλος του χρόνου τις δημοσιονομικές δυνατότητες και τα χρήματα θα κατευθυνθούν εκεί που πρέπει».

dianastore
leuki

Τη σχετική απόφαση προανήγγειλε ο ίδιος ο , , ο οποίος – κατά τη διάρκεια ανοιχτής συζήτησης με τον αρθρογράφο της εφημερίδας «New York Times», Roger Cohen – δημοσιοποίησε την κυβερνητική πρόθεση για την καταβολή κοινωνικού μερίσματος στο τέλος του χρόνου.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Πριν τις 7 Ιουλίου υπήρχε δημοσιονομικό κενό, τώρα αναμένεται επιπλέον πλεόνασμα για το 2019. Το όποιο επιπλέον πλεόνασμα θα δοθεί το Δεκέμβριο για τη στήριξη των πολιτών».

Μικρότερα ποσά

Το τελικό ποσό που θα πάρουν οι δικαιούχοι για το Κοινωνικό μέρισμα 2019 θα είναι μειωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Σημειώστε, ότι το 2018 μοιράστηκαν 1,4 εκατ. νοικοκυριά περίπου 800 εκατ. ευρώ. Τα ποσά που πήραν ξεκινούσαν από τα 200 ευρώ και έφταναν τα 1.200 ευρώ.

bestseller
happytwins
stamataki