Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδος, με κύριο θέμα συζήτησης την ασφάλεια των παιδιών κατά την αναχώρηση των μαθητών στο σχόλασμα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο σύλλογος γονέων, προ ημερών μοιράστηκε φυλλάδιο σχετικά με το θέμα και στη συνέλευση συζητήθηκαν οι επόμενες δράσεις και πρωτοβουλίες που θα ληφθούν από το Σύλλογο και τους  γονείς ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι οδηγοί γονείς / κηδεμόνες που παραλαμβάνουν τα παιδιά τους και για αυτή την μικρή διάρκεια των 5 ΛΕΠΤΩΝ ΤΗΣ ΩΡΑΣ της αποχώρησης να μην επιλέγουν να παρκάρουν και να αποχωρούν από την οδό Καλλιπόλεως.

Προσθέτουν πως είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο ορισμένοι οδηγοί /γονείς να βιάζονται να ξεπαρκάρουν ή να επιμένουν περάσουν ανάμεσα από μικρά παιδιά που αποχωρούν από το σχολείο τους με τη συνοδεία των δικών τους.

Παράλληλα με τις δράσεις αυτές αποφασίστηκε να εξετασθούν όλοι οι ορθότεροι και νόμιμοι τρόποι που μπορούν να συμβάλλουν στην βέλτιστη διαδικασία κυκλοφορίας ατόμων και αυτοκινήτων κατά τη διάρκεια της αποχώρησης με ΜΟΝΟ ΓΝΩΜΟΝΑ την ΑΣΦΑΛΕΙΑ των παιδιών.

Ήταν η γενικότερη διάθεση όλων των παρευρισκομένων να ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ “ΤΟ ΚΑΚΟ” προκειμένου να συνετιστούν κάποιοι εκ των υστέρων.

Συζητήθηκαν επίσης ο ρόλος του Σχολικού Τροχονόμου και η βέλτιστη συμβολή που μπορεί να έχει σε όσα αναφέρονται παραπάνω.

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, από το ρεπορτάζ που πραγματοποιήσαμε, η ανησυχία των γονιών είναι βάσιμη.