Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι οι οδηγοί τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες, αγνοούν τη σήμανση και φυσικά η πλειοψηφία αγνοεί και τις διαβάσεις πεζών.

Ειδικότερα, κίνδυνος υπάρχει στη Λ. Βραυρώνος, επί της οποίας υπάρχουν οι διαβάσεις πεζών τουλάχιστον δύο σχολείων.

Τροχαίο σήμερα

Σήμερα το μεσημέρι, Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, την ώρα που σχολούσαν τα παιδάκια από το 3ο Νηπιαγωγείο – το οποίο βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βραυρώνος – συνέβη πάλι τροχαίο ατύχημα, πάνω στην διάβαση πεζών.

Μαμάδες με παιδάκια βρίσκονταν στην άκρη του δρόμου, από την πλευρά του νηπιαγωγείου, όταν μια οδηγός σταμάτησε – ως όφειλε- πριν τη διάβαση πεζών για να περάσουν.

Το αυτοκίνητο που την ακολουθούσε σταμάτησε κανονικά ενώ το τρίτο στη σειρά όχημα δεν σταμάτησε εγκαίρως με αποτέλεσμα να τρακάρουν.

Ευτυχώς, για ακόμη μια φορά, υπήρξαν μικρές υλικές ζημιές. Σταθήκαμε απλά τυχεροί !

Σήμανση

Στο σημείο, ο Δήμος, έχει τοποθετήσει σήματα που ενημερώνουν τόσο για την ύπαρξη σχολείου και διάβασης όσο και για το χαμηλό όριο ταχύτητας.

Από εκεί και πέρα όλοι όσοι πιάνουμε τιμόνι, έχουμε την υποχρέωση να γνωρίζουμε και τον ΚΟΚ.

Θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε οι οδηγοί ότι δεν γίνεται σε έναν πολυσύχναστο δρόμο όπως η Βραυρώνος να κινούμαστε με ταχύτητες όπως 80 και 100 χιλιόμετρα.

Δεν γίνεται να βλέπουμε σχολείο, διάβαση, σήμανση και να τα αγνοούμε όλα. Θα πρέπει να θρηνήσουμε θύματα για να βάλουμε μυαλό ;

Αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στο 2ο Λύκειο Αρτέμιδος, όπου υπάρχουν πάλι όλα όσα πρέπει (διάβαση, σήμανση κλπ) αλλά οι ταχύτητες με τις οποίες κινούνται τα οχήματα είναι απίστευτες !

Ας αρχίσουμε να είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί, γιατί στατιστικά τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα στην περιοχή μας, προκαλούνται από μόνιμους κατοίκους και όχι από επισκέπτες, πράγμα που σημαίνει ότι γνωρίζουμε και τα σημεία και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής.

Εύκολο είναι να μας φταίει, ο δρόμος, ο Δήμος, ο οποιοσδήποτε αλλά ποτέ να μην φταίμε εμείς.