Ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν ο νικητής του 1ου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής. Με καταμετρημένο περίπου το 92% των ψήφων, συγκέντρωσε ποσοστό 37% και στον 2ο γύρο θα αναμετρηθεί με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος εξασφάλισε το 27,8%.

Τρίτος στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής ήρθε ο Ανδρέας Λοβέρδος με 26%, ενώ οι έτεροι διεκδικητές (Παύλος Χρηστίδης, Χάρης Καστανίδης και Παύλος Γερουλάνος) περιορίστηκαν σε ποσοστά της τάξης του 3%.

Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ήταν μαζική, καθώς ψήφισαν περισσότεροι από 276.000 πολίτες, ξεπερνώντας κατά πολύ τους 212.000 που συμμετείχαν στις εσωκομματικές εκλογές του 2017.

Ο νικητής του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, τόνισε ότι «η Δημοκρατική παράταξη επιστρέφει, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει» και δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει την εντολή της βάσης για αυτονομία, ενότητα και ανανέωση.

«Την άλλη Κυριακή οι πολίτες που μας τίμησαν με τη μεγαλειώδη συμμετοχή τους, αποφασίζουν για την τύχη της παράταξης», υπογράμμισε με τη σειρά του ο Γιώργος Παπανδρέου.

stamataki