Στις 15 Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια, σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό.

Σε ανακοίνωσή της η κα Κεραμέως έκανε γνωστό ότι οι εξετάσεις για τα επαγγελματικά λύκεια θα ξεκινήσουν μία ημέρα αργότερα, δηλαδή στις 16 Ιουνίου.

Πώς θα λειτουργούν τα σχολεία

Στα σχολεία θα υπάρχουν αντισηπτικά, θα γίνεται φυσικός εξαερισμός και προβλέπεται καθαρισμός 2 φορές την ημέρα. Θα προβλεφθούν διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές. Θα απαγορεύεται η λειτουργία των κυλικείων. Θα είναι προαιρετική χρήση μάσκας στην τάξη και στα μέσα μεταφοράς μαθητών.

Θα υπάρχει η δυνατότητα μη προσμετρώμενης απουσίας για μαθητές που έχουν ειδικό λόγο (βάσει δήλωσης γονέα/κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου ευπαθούς ομάδας στο σπίτι όπως έχει οριστεί από την Επιτροπή, ή περίπτωση ατόμου που νοσεί). Θα προβλέπεται ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος μέσω τηλεκπαίδευσης για όσους μαθητές έχουν ειδικό λόγο απουσίας από το σχολείο.

Τα φροντιστήρια θα ακολουθήσουν τη σταδιακή επαναλειτουργία της αντίστοιχης εκπαιδευτικής βαθμίδας, δηλαδή τα τμήματα της Γ’ Λυκείου ξεκινούν στις 11 Μαΐου, ενώ τα τμήματα της Α’, Β’ Λυκείου και Γυμνασίου καθώς και τα μαθήματα ξένων γλωσσών επανεκκινούν στις 18 Μαΐου.