Το μεγαλύτερο δημοτικό πάρκο στα Μεσόγεια φιλοδοξεί να δημιουργήσει στο Πανόραμα ο Δήμος Παλλήνης και ήδη η δημοπράτηση του έργου ορίστηκε για τις 25 Μαΐου. Το Αστικό Άλσος Πανοράματος Παλλήνης θα είναι έκτασης 60.000 τ.μ., ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και τον δήμο και θα αποτελέσει μια από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις αναδάσωσης, προστασίας και ανάδειξης του Πεντελικού όρους.

Μεταξύ άλλων, θα φυτευτούν πέρα των υφιστάμενων, περισσότερα από 1.000 δέντρα και φυτά, ενώ θα είναι πλήρως οργανωμένο με ειδικές διαδρομές περιπάτου και άθλησης, με υπαίθριο γυμναστήριο, κιόσκια, τραπεζόπαγκους, βρύσες, με αυτόματο δίκτυο άρδευσης, ύδρευσης, πυρόσβεσης κ.α.

stamataki

Το έργο αποτελεί μια από τις τρεις μεγάλες αστικές αναπλάσεις που μελέτησε και στοχεύει να υλοποιήσει ο Δήμος Παλλήνης. Οι άλλες δύο αφορούν:

– Στο πολυδύναμο Πάρκο Ρέματος Παναγίτσας, συνολικής έκτασης 40.000 τ.μ., το οποίο θα αποτελεί μια πράσινη λεωφόρο αναψυχής και δραστηριοτήτων, μήκους άνω του 1,5 χλμ. στον Γέρακα. Είναι προϋπολογισμού 4.800.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Προβλέπεται μεταξύ άλλων, φύτευση 4.000 φυτών και δέντρων, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, ποδηλατόδρομος, διαδρομές περιπάτου, πίστα παρκούρ και άλλων extreme sports, υπαίθριο σκάκι, «ποδοσφαιράκι» κ.α.

– Στη «διπλή ανάπλαση» του Παλαιού Κέντρου Παλλήνης και της Κάντζας, προϋπολογισμού 5.300.000 ευρώ. Η μελέτη του έργου έχει ήδη εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Παλλήνης και υποβλήθηκε προς χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.