Μαθητές από περίπου 180 σχολεία συμμετείχαν το Σάββατο στη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Αθήνας, στην οποία ψήφισαν υπέρ της συνέχειας των κινητοποιήσεων.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, καλούν όλα τα σχολεία να πραγματοποιήσουν συνελεύσεις από την Δευτέρα για να αποφασίσουν συλλογικά οι μαθητές για το τι μέλλει γενέσθαι.

Προανήγγειλαν κινητοποιήσεις:

  • την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία αναμένεται η ετυμηγορία στη δίκη της Χρυσής Αυγής, με συγκέντρωση στο Μετρό Αμπελοκήπων (10:00)
  • την Παρασκευή, με συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας (12:00), προκειμένου να καταθέσουν τα αιτήματά τους.

View this post on Instagram

ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ! ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ.. ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΑΓΩΝΩΝ! ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΣΩ ZOOM ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! (αμεσα θα ενημερωσουμε μερα ωρα) ΤΕΤΑΡΤΗ 7/10 ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ. ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΑ. ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΣΤΙΣ 10. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/10 ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 12:00 ΠΑΜΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΟΟΟ. ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ! ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΗΛΕΑΠΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!

A post shared by mathites.gr (@mathitesgr) on

Αναλυτικά η ανακοίνωση: