Σε καταγγελία, ότι η δημοτική αρχή Σπάτων – Αρτέμιδας κρύβει αποφάσεις απαλλοτριώσεων εκτάσεων για το Μέγα Ρέμα Ραφήνας, προέβη η ΑΝΑΣΣΑ.

Σε ανάρτηση στο Facebook αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η Δημοτική Αρχή επιλέγει να μην ενημερώσει τους πολίτες για το έργο “Διευθέτηση Ρέματος Ραφήνας”.

“Έγγραφα προτεινόμενης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης βρίσκονται πλέον των τεσσάρων μηνών στα συρτάρια των υπηρεσιών χωρίς κανένας να γνωρίζει τίποτα ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες” καταγγέλλει ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, Γιάννης Μάρκου.

Άμεση ήταν η απάντηση του Δήμου, ο οποίος υποστηρίζει ότι παρέλαβε το έγγραφο στις 25 Οκτωβρίου 2019 και τοιχοκολλήθηκε την ίδια μέρα στο δημοτικό κατάστημα Σπάτων.

Σε σχετική ανακοίνωση ο δήμος Σπάτων – Αρτέμιδας τονίζει ότι η απαλλοτρίωση στην οποία αναφέρεται το έγγραφο δεν έχει μέχρι σήμερα ολοκληρωθεί, καθόσον εκκρεμούν υπογραφές των αρμοδίων υπουργών και, συνεπώς, ούτε έχει  δημοσιευθεί (Φ.Ε.Κ.), ή καταχωρισθεί στο Κτηματολόγιο.

«Εχθές,  3 Μαρτίου 2020, ο δήμος παρέλαβε Κτηματολογικούς Πίνακες και Διαγράμματα, όπως έχουν διαμορφωθεί  μέχρι σήμερα και πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας κήρυξης της απαλλοτρίωσης» αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου.

«Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες , μπορούν, εφόσον επιθυμούν, να προσέλθουν για ενημέρωση στους αρμοδίους της Τεχνικής Υπηρεσίας. Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους απλό αντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής τους Ταυτότητας ή αν ενεργούν κατ’ εξουσιοδότηση, τη σχετική εξουσιοδότηση με θεωρημένο αρμοδίως το γνήσιο της υπογραφής του εξουσιοδοτούντος» καταλήγει η ανακοίνωση.

stamataki